Verslag: NEO’25 1 – GVV’63 1 (0-1)

1024 683 GVV'63

Op Sportpark De Gaard in Sprang (-Capelle) was het goed draaiende NEO ’25 de volgende tegenstander van GVV ’63. Om van rode lantaarn af te komen telde er maar één ding; winst. Met de weer van een blessure herstelde Rene van de Heuvel en een twee spitsensysteem gingen de geel-zwarten uitstekend van start. De jeugdige goalie van de Tricolores moest in de openingsfase gelijk vol aan de bak om GVV ’63 van scoren af te houden. De sterk spelende Thomas van der Ley ontpopte zich tot een handenbinder voor de Sprangse defensie en bleek een prima aanspeelpunt voor de Gamerenaren.

De dadendrang van de gastheren beperkte zich tot een gevaarlijke kopbal die over de goal van Maikel van Tuyl verdween. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij en het was jammer dat Thomas niet voor eigen succes ging maar aflegde op de er lastiger voorstaande Richan Kreling anders had er voor rust al een terechte voorsprong op het scorebord gestaan.

De voorsprong kwam al vrij snel na de thee. Bert van Selm vond met een prima pass Thomas die vervolgens de bal keurig afschermde, Richan bediende en deze de verdiende 0-1 af zag drukken. De voorsprong werkten bevrijdend voor de mannen van Denny van Geffen en NEO ’25 wist GVV ’63 gedurende het restant van de wedstrijd geen enkel moment in gevaar te brengen.  Sterker nog het wachten was op uitbreiden van de voorsprong van GVV ’63.

Kansen kwamen er ook voor de sterk spelende GVV-ers,  maar Richan, Daniel Bouma en invaller Lennart van de Werken hadden helaas hun vizier niet op scherp staan of vonden een uitblinkende NEO-doelman op hun pad. Ook twee afstandsschoten van Bjorn van Bruchem en Nick Ekelmans suisden rakelings over. GVV ’63 bleef de controle houden over wedstrijd en kon na het laatste eindsignaal, van de uitstekend leidende arbiter Thobokohlt, de verdiende driepunter bijschrijven.

Hopelijk geeft dit positieve resultaat een boost naar de match van komende zaterdag wanneer GVV ’63 om 14.30u SSC’55 ontvangt op Sportpark Maartenshof. Om verder weg te komen van de onderste plaatsen zal er andermaal vol voor drie punter moeten worden gegaan en met dezelfde beleving als vandaag moet dat zeker kunnen.