Verslag ONI 1 – GVV’63 1 (1-3)

1024 768 GVV'63

Op het nostalgische Sportpark ’t Wiel in ‘s Gravemoer hervatte GVV ’63 na twee weken vrijaf de competitie tegen ONI. De thuisclub is na het veroveren van de eerste periodetitel terug gevallen op de ranglijst maar blijft een geduchte tegenstander. GVV ’63 was hier zich blijkbaar goed van doordrongen en drukte de thuisclub gelijk met de rug tegen de muur.

Dit leverde al naar vijf minuten de openingstreffer op. Een mooie lange pass van de uitblinkende Nick Ekelmans werd door de defensie van ONI verkeerd ingeschat maar niet door Jeffrey van der Meijden en Maverick van Maaren. Jeffrey liet de bal slim lopen en Maverick wist met dit buitenkansje wel raak en knalde van dichtbij de 0-1 tegen touwen. De geel-zwarten bleven de druk er op houden en zagen dit binnen het kwartier beloond met een strafschop na een onnodige en onhandige overtreding op Michel Kooijman. Onberispelijk schoot Jeffrey de penalty binnen en stond het 0-2.

Penalty Jeffrey

GVV ’63 kon echter niet op zijn lauweren gaan rusten en zag Nick met een perfecte sliding de gastheren van de aansluitingstreffer afhouden. ONI werd nog wel enkele malen gevaarlijk maar schiep nauwelijks kansen. GVV ’63 daarentegen kwam opslag van rust zelfs op 0-3 toen Michel een pass van Nick beheerst afronden.

Na de kantwisseling gingen de gastheren verbeten op zoek naar een doelpunt. GVV ’63 werd terug gedrongen door ONI maar gaf geen krimp. Met veel strijd en passie werd ONI bestreden en hielden de mannen van Denny van Geffen vrij eenvoudig stand. Toch kwam ONI halverwege op 1-3. Een overtreding binnen de zestien leverde de thuisclub een terechte penalty op en een goal.

De wedstrijd werd hierna feller en de arbiter van dienst had dan ook de nodige gele kaarten nodig om de boel in het gareel te houden. Door het aandringen van ONI ontstond er wel de nodige ruimte voor GVV ’63. Michel kreeg dan ook nog enkele kansen maar vond tot tweemaal toe de geblokte doelman van ONI op zijn pad. Aangezien ONI de aansluitingstreffer niet kon forceren kwam er in de stand geen verandering meer.

Door deze verdiende overwinning is GVV ’63 inmiddels opgeklommen naar een gedeelde derde plaats op de ranglijst. Komende zaterdag kan GVV ’63 de borst nat maken als de afgetekende koploper GDC naar Sportpark Maartenshof komt. Deze ploeg zit momenteel in een flow en zal zich ongetwijfeld willen revancheren voor de nederlaag in de heenwedstrijd. Maar als GVV ’63 dezelfde strijdlust en passie kan brengen als deze middag dan moet een stunt niet uitgesloten worden. Hopelijk staan er veel Gamerse supporters langs de lijn als er om 15.00u wordt afgetrapt.