Verslag Sleeuwijk 1 – GVV’63 1 (3-3)

360 240 GVV'63

GVV’63 heeft zaterdag een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd van 2018. In Sleeuwijk werd in een doelpuntrijk duel met 3-3 gelijkgespeeld.

Hoewel Sleeuwijk op het eigen sportpark De Roef vanaf minuut één het meeste initiatief toonde, was het juist GVV’63 dat al binnen een kwartier twee keer tot scoren kwam. Daniel Bouma en Karim Kaaouass brachten de ploeg van trainer Jan van Setten al vroeg op een 0-2 voorsprong. Toch was de stand bij rust alweer gelijk getrokken, waardoor GVV’63 in de tweede helft weer helemaal opnieuw moest beginnen.

Met de wind mee lieten de manschappen van Van Setten zich wat meer gelden en dat leidde tien minuten voor het eindsignaal tot de 2-3 van Richan Kreling. Daarmee leken de drie punten zeker, maar in de absolute slotfase kwam Sleeuwijk alsnog langszij.

Zuur
De puntendeling was volgens Van Setten, mede dankzij de afwezigheid van vier bassispelers, een terechte weerspiegeling van de verhoudingen: “In de eerste helft had Sleeuwijk duidelijk het meeste initiatief. Zeker het eerste half uur hadden zij het betere van het spel. Na rust hebben we wat meer van de goal af gevoetbald en echt naar onze mogelijkheden gespeeld. Dan is het natuurlijk zuur dat je in de vierde minuut van de blessuretijd nog de 3-3 tegen krijgt. Drie punten stelen had ik niet erg gevonden. We misten vandaag met Bjorn van Bruchem, Ronald van Wijk, Thom Ekelmans en Mathijs Libbers vier bassispelers, dus alle complimenten voor het team.”

Smetje
Overigens kreeg het duel alsnog een nare bijsmaak, toen de Sleeuwijk-grensrechter de doelman van GVV’63, Maikel van Tuyl, bejegende: “Hij maakte een hele nare opmerking tegen Maikel, waarvan we allemaal weten wat hij een aantal jaren geleden heeft meegemaakt. Dan kun je denk ik wel raden wat ik bedoel. Dat was wel een smetje op de hele middag”, aldus Van Setten.

Volgende week neemt GVV’63 het in eigen huis op tegen Sparta’30, dat zaterdag verraste en koploper NOAD’32 de eerste nederlaag van het seizoen toebracht.

(bron:Regiovoetbal.nl)