Verslag: SV Capelle 1 – GVV’63 1 (2-0)

1024 683 GVV'63

Runner-up sv Capelle was de volgende opponent van GVV ’63 in de alweer vierde achtereenvolgende uitwedstrijd na de winterstop. Van meet af aan was er echter geen klasse verschil te zien tussen beide teams. GVV ’63 ging gelijk op jacht naar de voorsprong en was er via Moezzamel Ahmadzai ook dicht bij, maar hij kwam een teenlengte te kort om te scoren. Ook zagen Richan Kreling en Daniel Bouma hun inzet langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Ook de Capellenaren zochten een goal, maar vonden een solide Gamerse defensie op hun weg. Beide ploegen wensten niet voor elkaar onder te doen en legden volop strijd op de mat zonder over de schreef te gaan en anders was daar wel de sterk fluitende arbiter Van Akooy om de zaak in goede banen te leiden. Gescoord werd er voor de thee niet meer met dus de brilstand als ruststand.

In de tweede helft zetten de elf van Jan van Setten er nog een tandje bij en was het bij de gastheren alle hens aan dek om de geel-zwarten van scoren af te houden. Helaas waren goede mogelijkheden om op voorsprong te komen niet besteed aan Richan en Moezzamil. Ook overleefde de thuisclub met kunst- en vliegwerk een handvol corners van GVV ’63.

Halverwege de tweede helft kwam een oude voetbalwet weer opgang; als je ze zelf niet maakt, dan doet de tegenpartij dat wel voor jou. Capelle kwam uit een van de spaarzame counters op voorsprong toen een lage voorzet bij de tweede paal achter Maikel van Tuyl werd getikt. GVV ’63 ging niet bij de pakken neer zitten en joeg met volle overgave op de gelijkmaker. Pech en een gebrek aan koelbloedigheid stonden de 1-1 in de weg. Het was zelfs de thuisclub die  in de laatste seconden het net wist te vinden en zo GVV ’63 een totaal onverdiende nederlaag bezorgde.

De tegenstander van volgende week komt opnieuw uit Sprang-Capelle. Om 15.00u zijn dan de Tricolores van NEO ’25 te gast op Sportpark Maartenshof. Wanneer er met de zelfde passie wordt gespeeld als deze middag dan moeten, met steun van de eigen aanhang, de drie punten in Gameren kunnen blijven.