Verslag SV Capelle 1 – GVV63 1 (2-1)

1024 683 GVV'63

In Sprang-Capelle was het ambitieuze sv Capelle de volgende tegenstander van GVV ’63. Een team met kampioensaspiraties en een team dat vlot en veel weet te scoren. Kortom, de mannen van Denny van Geffen konden de borst nat maken.

De thuisclub nam dan ook gelijk het initiatief en kwam al na 10 minuten op voorsprong door een fraai afstandsschot. De gastheren roken bloed en wilden de match zo snel mogelijk in het slot gooien. GVV ’63 kreeg het dan ook even moeilijk, maar wist met een solide defensie en een goed keepende Maikel van Tuyl prima stand te houden.

Na een kwart wedstrijd kwamen de geel-zwarten langzaam maar zeker on der de Capelse druk en kregen ze ook kansen. Daniel Bouma zag zijn kopbal goed gestopt worden de goalie van Capelle en schoot in de rebound hoog over. Na een half uur was Daniel met het hoofd wel succesvol toen hij na een uitstekende Gamerse aanval voor de terechte gelijkmaker zorgde na een puntgave voorzet van Bjorn van Bruchem.

Capelle moest achteruit en mocht niet klagen dat het met een gelijke stand ging rusten. Zeker toen de arbiter twee strafschopwaardige overtredingen op GVV-ers laconiek wegwuifden.

In de tweede helft hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Toch was het wederom Capelle dat op voorsprong kwam toen een voorzet van links achter Maikel werd gekopt. De Gamerenaren gingen niet bij de pakken neer zitten en gingen verbeten op zoek naar de verdiende gelijkmaker. Gevaar kwam er met name veelvuldig van de sterk ingevallen Moezzamel Ahmadzai.

Capelle moest veel aan de noodrem trekken om de Gamerse dadendrang te beteugelen. De vrije trappen zorgden voor het nodige gevaar maar de bal wilde er niet in. Daniel was nog het dichtst bij een treffer maar zijn inzet werd net voor de lijn weg gehaald. Van de thuisclub hadden de geel-zwarten geen gevaar meer te duchten, maar helaas bleef de verdiende gelijkmaker uit en moest een goed spelend GVV ’63 met lege handen huiswaarts keren.

Sportpark Maartenshof is volgende week het decor voor het treffen tussen GVV ’63 en het goed presterende Sparta ’30 uit Andel. Wanneer er dezelfde spirit en spelniveau als deze middag op de mat worden gelegd moeten de drie punten in Gameren kunnen blijven. Om 15.00u wordt er afgetrapt voor het oog van hopelijk veel Gamerenaren.