Verslag: SVW JO11-1 – GVV’63 JO11-1

1024 767 GVV'63

De laatste wedstrijd stond vandaag op het programma, in Gorinchem tegen SVW. Stiekem hoopten we nog op een stunt, namelijk verlies door de Lekvogels en een monster-score aan onze zijde. Zover mocht het helaas niet komen, want de koploper speelde gelijk en verzekerde zich al voor onze wedstrijd was afgelopen van de titel. Maar dat heeft onze pret vanochtend niet gedrukt, want in een heerlijk weer rolde de bal om 10.00 uur.

Die rolde overigens alle kanten op, want we speelden ongeconcentreerd en rommelig. De tegenstander speelde weer eens met 3 spitsen, en dat is voor ons toch lastig aanpassen.
Ondanks dat, wisten we te herhalen wat we dit seizoen zo vaak deden. Niet het beste voetbal op de mat leggen, maar wel vanuit een gesloten defensie de diepte zoeken. En vanuit daar effectiviteit tonen.

Dat resulteerde nog voor rust in een mooi uitgespeelde goal door Thijmen. Na een ‘driehoek’ tussen Sam, Noud en Thijmen, schoot hij onberispelijk binnen.
Vanuit een vrije trap, die door Noud met veel gevoel werd geschoten en vanaf de kruising van het ijzerwerk terug kwam, stond Sam goed en maakten we de 0-2. Sam zei in de auto ‘wat had ik Noud die goal gegund, in zijn laatste wedstrijd met ons’.

En zo ook stonden Pascal en ik met de handen in het haar (lees: op onze bowlingbal, zoals onze hoofden worden genoemd – dús, daar doe je t dan voor) toen Fariz alleen op de goal af ging. Helaas, de keeper voorkwam onze euforie.

De opponent kreeg ook kansen, maar de kracht van dit seizoen was ook het feit dat we echt weinig doelpunten weggaven. Sam wist meteen na rust met een sleepbeweging de keeper te verschalken, na een fraaie en bekeken steekpass van Noud.
SVW sputterde nog wat door te scoren (hun 2e was een fraaie) maar echte dreiging hebben we niet ervaren. We sloten winnend af!

Fans: bedankt voor alle steun en jullie enthousiasme! Vooral ook voor de kinderen is het geweldig en ze zetten daardoor een stapje extra.

Spelers en speelters: wat zijn jullie een toffe groep. Veerkracht, enthousiasme, humor, inzet en plezier. Dat waren de ingredienten van dit seizoen.

Pascal: bedankt man, voor al je inzet. Wat ben jij een gedreven gast. En wat heb jij een kijk op het spel. Ik heb er veel van geleerd. Je leest het. Ik heb genoten van je tactische zetten. En zie je absolute wil om een ieder beter te maken. Uiteindelijk zal ieder kind daar later de vruchten van plukken, want de basis wordt nú gelegd. We gaan samen lekker door in augustus, ik heb er zin an.

Rest mij om af te sluiten: het was mij een waar genoegen! Liefde voor de bal, liefde voor het spel. Het is een feest om met deze jonge dames en heren op pad te zijn. Niet alleen op zaterdag, maar zelfs op een koude maandagavond. Bij ons is het beste eraf, maar de jeugd heeft de toekomst. En stiekem maken we alles van vroeger opnieuw mee. We zaten in een soortgelijke flow als Ajax in Europa: gedreven en vol vertrouwen wonnen we keer op keer. Steeds weer keken we uit naar de zaterdag.
Plezier en vertrouwen, ik denk dat we dat hebben bereikt.
Bovendien, als vader is het geweldig om te zien dat je zoontje wordt opgenomen in de groep, dat zal een ieder herkennen.

Noud: het ga je goed, dappere strijder! We gaan je volgen. En ik stel voor dat we met het hele team bij je komen kijken, zodra het kan.

Wat is het leuk om samen een passie te delen: van jong tot oud, van fan tot spe(e)l(st)er, van coach tot teamgenoot. De passie voor de bal!