Verslag: TSVV Merlijn 1 – GVV’63 1

1024 768 GVV'63

Na een lange en doelpuntrijke voorbereiding stond dan eindelijk de eerste competitieronde op het programma. GVV ’63 moest hiervoor naar Tilburg om daar aan te treden tegen de studenten van Merlijn. Elk jaar is het weer afwachten wat voor team de Brabanders op de been brengen, maar deze jaargang lijken ze over een prima team te beschikken. GVV ’63 ondervond dit al gauw, want in de openingsfase trokken de gastheren het initiatief meteen naar zich toe en verschenen dan ook enkele malen gevaarlijk voor de goal van Maikel van Tuyl.

Scoren deden ze echter niet en langzamerhand kwamen de Gamerenaren onder de druk van Merlijn uit en waren Mathijs Libbers en Michel Kooijman dicht bij de openingstreffer. De wedstrijd golfde nu meer op en neer en was het wachten op goals. Na 35 minuten viel dan ook de eerste goal van de wedstrijd. Michel flitste langs twee studenten en zag bij de eerste paal Mathijs de 0-1 binnen tikken. In deze stand kwam tot aan het rustsignaal geen verandering meer.

De tweede helft was amper begonnen of Michel scoorde fraai de 0-2 na een al even fraaie een-twee met Mathijs. De Tilburgers lieten zich hier niet door van de wijs brengen en al snel hierna lag de aansluitingstreffer achter Maikel. Ook GVV ’63 liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bracht de marge enkele minuten later weer op twee goals. Michel rondde een knappe individuele actie al even knap af met een 1-3 tussenstand als gevolg. Daar waar gehoopt werd dat de geel-zwarten controle over de wedstrijd zouden krijgen pakte een en ander totaal anders uit. Nadat de mannen van Denny van Geffen verzuimden om de voorsprong uit te breiden was het in het laatste kwart van de match TSVV Merlijn wat de klok sloeg.

GVV ’63 ging steeds meer persoonlijke duels verliezen en al snel werd het 2-3. Merlijn wilde nu meer en draaide de duimschroeven bij GVV ’63 nog eens aan. GVV ’63 kraakte in al zijn voegen en iedere aanval van de thuisclub leverde gevaar op. De gelijkmaker liet dan ook niet lang op zich wachten. GVV ’63 verscheen nog slechts sporadisch voor de Tilburgse goal en een vierde Gamerse goal zat er dan vooralsnog niet in. Sterker nog, het was de thuisclub die tien minuten voor tijd de volle buit pakte. Vanaf een meter of twintig knalde een Merlijn-speler een vrije trap prachtig in de kruising achter Maikel. In de resterende tijd kon GVV ’63 geen potten meer breken en bleef dan ook ontgoocheld en met lege handen achter op het Tilburgse kunstgras, waar Mathijs in blessuretijd nog tegen een terechte rode kaart aan liep.

Komende zaterdag, 28 september, kan GVV ’63 zich revancheren voor deze zwakke beurt. Om 15.00u wordt er dan afgetrapt voor de Waalderby tegen het vlot scorende Haaften. Winst is dan het enige wat telt voor GVV ’63, met hopelijk veel Gamerenaren langs de lijn.