Verslag: Willem II 1 – GVV’63 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

De amateurs van de Tilburgse profclub Willem 2 waren de volgende tegenstander van de mannen van Jan van Setten. Winst was  belangrijk voor de geel-zwarten om uit de gevarenzone te blijven en voor de tricolores om er uit te komen.  Op een veld waar je je hond nog niet op uit wil laten schoot GVV ’63 flitsend uit de startblokken. Lennart van de Werken legde in de eerste minuut de bal terug op Richan Kreling , die zijn inzet op de paal zag belanden. En in de rebound vond Jochem Roding de doelman van de Tilburgers op zijn weg.

De eerste 25 minuten bleven de Gamerenaren de bovenliggende partij en was er weinig gevaar te duchten van de gastheren op een enkele bevlieging van hun snelle linksbuiten na. GVV ’63 was dan wel sterker dan de thuisclub, maar de goalie van Willem 2 hoefde zich niet bovenmatig in te spannen om zijn doel schoon te houden.

Sterker nog, na 25 minuten kwam Willem 2 op voorsprong toen een lange bal van achteruit keurig over Rick de Koning werd gelepeld en GVV ’63 op zoek moest naar de gelijkmaker. Na deze goal daalde  de partij naar een zeer bedenkelijk niveau af. De 25 toeschouwers (waarvan 24 uit Gameren) hadden geluk dat de voorjaarszon lekker scheen, want  het gebodene op de Tilburgse akker was niet om aan te gluren en goals vielen er voor de rust dan ook niet meer.

Ook in de tweede 45 minuten was het spel niet om over naar huis te schrijven en kabbelde de wedstrijd in een te laag tempo voort. Opnieuw was het meeste balbezit voor de bezoekers maar de overtuiging om te scoren ontbrak en het veld stond fatsoenlijk combineren ook in de weg. Toch viel 20 minuten voor tijd de gelijkmaker. Een corner van links werd met rechts  door Moezzamel Ahmadzai voor de goal geslingerd en aangezien de Willem 2-goalie onder de bal door liep was het voor Lennart een koud kunstje om de 1-1 binnen te koppen.

Dit was tevens een van de spaarzame lichtpuntjes in de tweede helft en beide teams bleven volharden in hots-knots-begonia voetbal en de wedstrijd leek dan ook op een puntendeling uit te draaien, al had een Tilburger 10 minuten voor tijd voor een voorsprong van de gastheren moeten zorgen, maar van dichtbij schoot hij huizenhoog over. Maar het was toch GVV ’63 dat de winst pakte. Een hoge crosspass van Richan kwam voor de voeten van Jochem die in blessuretijd de bevrijdende 1-2 voor GVV ’63 liet aantekenen door de bal achter doelman van Willem 2 te schieten en zo de drie punten mee naar Gameren te nemen.

Al met al een zeer welkome driepunter voor een zwaar gehavend GVV ’63 dat door dit resultaat zich keurig in de middenmoot handhaaft. Sportpark Maartenshof is volgende week zaterdag het decor van de middenmootclash tussen GVV ’63 en oude bekende Sleeuwijk. Om 15.00u wordt er, met hopelijk veel Gamerenaren langs de lijn, afgetrapt.