1024 640 GVV'63

(verslag van Martijn van Oort)

Gisteren de uitwedstrijd tegen Zwaluw. Bij aankomst konden we omkleden in een gangetje vanwege de corona maatregelen.
Na onze warming-up te hebben gedaan kon de wedstrijd beginnen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en de 1ste 5 minuten gingen nog gelijk op en waren we fel. Hierna volgde de 1-0 voor Zwaluw. We probeerden hierna toch te voetballen en hierdoor kwamen we op 1-1 door Sil.

Vlak na de 1-1 kregen we nog een goede kans die op de paal ging en vanaf dat moment zakten we weg. De jongens van Zwaluw gingen beter spelen en vanaf dat moment kon je ook heel goed zien dat ze allemaal ouder waren, een stukje groter en fysiek behoorlijk sterker. Ballen werden uit alle hoeken en standen op de goal geschoten en ondanks een paar goede reddingen van onze keeper liep Zwaluw uit naar 5-1. Vlak voor rust hadden we nog een mooie aanval die werd afgerond door Sven Verhoeks na een dubbele één/twee met Sil.

Na nog 1 goal van de tegenstander was de ruststand 6-2. Tijdens de rust was er voor ons geen drinken maar nadat de vader van Jesse voor de jongens een AA drankje had gehaald en we van de tegenstander een banaan hadden gehad, begonnen we vol goede moed aan de 2de helft.

Over de 2de helft kun je kort zijn; onze jongens hebben hun uiterste best gedaan alleen het verschil bleef heel groot. Een aantal fifa goals van de tegenstander: combineren en 2 tegen 1 op de keeper af en dan nog breed leggen en afmaken. Ook een aantal mooie goals van afstand waarna de trainer van zwaluw riep jongens niet meer schieten van afstand op de goal. De eindstand was uiteindelijk 13-3.

1. Zonde jongens dat ze tegen tegenstanders spelen die een kop groter zijn en in sommige gevallen al bijna 2 jaar ouder. Deze kinderen zijn veel verder ontwikkeld kwa spelinzicht, handelings snelheid, praten met elkaar waardoor je er elke keer moet tegen op boxen in de ogen van onze boys.

Toch weer vol goede moed op naar volgende week zaterdag.