BLIK OP ZATERDAG: ALTENA 1 – GVV’63 1

1024 576 GVV'63

Aanstaande zaterdag reist GVV’63 weer af naar Brabant. In Nieuwendijk wordt om 14:30 uur gespeeld tegen Altena.

Altena kent een rijke historie met zelfs enkele seizoenen op het hoogste amateurniveau van Nederland. In de afgelopen twintig jaar degradeerde de vereniging vier keer naar de derde klasse. De vorig drie keer volgde er gelijk weer een promotie naar de tweede klasse. De nieuwe trainer Rick Kolff staat voor de uitdaging om dit voor de vierde keer te bewerkstelligen.

Dit zal niet eenvoudig zijn want Altena is nog aan het bouwen aan een nieuw team, nadat een jaar geleden 12 spelers vertrokken en er 10 nieuwe kwamen. Ook dit seizoen kwamen er zes nieuwelingen. Na de degradatie van vorig seizoen is Altena momenteel hekkensluiter met twee punten uit drie wedstrijden. Aan scorebordjournalistiek hebben we niks, we mogen Altena zeker niet onderschatten. De oranjehemden hebben een wedstrijd minder gespeeld en liepen in de eerste twee wedstrijden tegen een ongelukkig gelijkspel aan, nadat een voorsprong werd weggegeven. Daarna volgde een nederlaag tegen OSS’20, maar een week geleden werd door een overwinning op Herovina wel de volgende ronde van het bekertoernooi behaald. Rekenen er maar op dat Altena voor het eigen thuispubliek er alles aan doet om de laatste plaats te verlaten.

GVV’63 neemt momenteel de derde plaats in. Na twee overwinningen werd er twee weken geleden gelijkgespeeld tegen Sparta’30. Door een slap begin kon GVV’63 de gehele wedstrijd in de achtervolging. Knap dat er uiteindelijk nog een 3-3 gelijkspel uitgesleept werd, maar het is zaterdag zaak om vanaf minuut 1 op scherp te staan. We hopen dat GVV’63 de goede seizoensstart kan doortrekken in Nieuwendijk, onder toeziend oog van vele GVV-ers!