Blik op zaterdag: Altena 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Zaterdag 24 februari speelt GVV’63 1 een uitwedstrijd tegen vv Altena. De wedstrijd op het Nieuwendijkse kunstgras begint om 14.30 uur. Op de ranglijst staat Altena 3e, met 7 punten meer dan GVV’63 en 1 wedstrijd meer gespeeld.

GVV’63 is het jaar 2018 begonnen met twee gelijke spelen in een uitwedstrijd. Afgelopen zaterdag bleef GVV’63 op een 1-1 gelijkspel steken bij SSC’55. Door dit resultaat staan onze geel-zwarten nog steeds op een keurige 5e plaats. Dit is bijzonder knap gezien de vele personele problemen waarmee Jan van Setten te stellen heeft. Zo is laatste man Nick Ekelmans al het gehele seizoen uitgeschakeld, is keeper Maikel van Tuyl een half seizoen geblesseerd geweest en is recent topscorer Matijs Libbers gestopt vanwege zijn werksituatie. Een groot compliment voor de gehele selectie, waarbij de invallers duidelijk hun mannetje staan.

Toch biedt de 5e positie nog geen enkele zekerheid. De marges zijn niet groot en bij enkele slechte resultaten zak je zo een aantal posities terug. Het blijft dus zaak om elke wedstrijd te knokken voor de punten.

Zeker aanstaande zaterdag, want GVV’63 treft een tegenstander in topvorm. Altena is gedegradeerd uit de tweede klasse en wil zo snel mogelijk weer terug. De competitiestart was matig met slechts 6 punten uit de eerste 7 wedstrijden. Echter uit de laatste 7 wedstrijden werden de volle 21 punten behaald. Altena staat dan ook aan de leiding in de 2e periode. Het is vooral letten op spits Ayhan Uslu, die de laatste drie wedstrijden vijf keer wist te scoren.

In de thuiswedstrijd wist GVV’63 met maar liefst 5-2 van Altena te winnen. Na een 1-2 voorsprong werden de Nieuwendijkers, met veel passie en inzet, compleet overlopen. GVV’63 weet dus hoe deze tegenstander bestreden moet worden.

Hopelijk wordt ons eerste elftal zaterdag weer ondersteund door de vele geel-zwarten!