Blik op zaterdag: DESK 1 – GVV’63 1

640 360 GVV'63

Na twee vrije zaterdagen staat er op zaterdag 5 november weer een competitiewedstrijd op het programma voor GVV’63 1. Er wordt een bezoek gebracht aan DESK in Kaatsheuvel. Aanvang 15.00 uur.

Door Eendracht Sterk Kaatsheuvel werd opgericht in 1930 door 15 oud-kostschooljongens. Vanaf de beginjaren is het complex van DESK gesitueerd op het huidige Efteling terrein. Door de uitbreiding van de Efteling werd DESK in 1977 gedwongen om te verhuizen naar het huidige Sportpark Eikendijk. Op de plaats van de voormalige voetbalvelden is nu het Efteling theater te vinden.

In de jaren ’70 en ’80 was DESK een grootmacht in het Nederlandse amateurvoetbal. Er werd in de hoofdklasse zondag gestreden met de toenmalige amateurclubs RKC, RBC en Top Oss. In de afgelopen 10 jaar zakte DESK van de eerste naar de derde klasse in het zondagvoetbal. In 2020 werd het besluit genomen om over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

DESK moest beginnen in de vierde klasse, met de ambitie om snel de weg omhoog in te slaan. Vanwege Corona kwam daar in het eerste seizoen niet veel van terecht. Vorig seizoen werd DESK met overmacht kampioen in de vierde klasse. Dit seizoen gaat DESK voor het kampioenschap in de derde klasse.

Momenteel staat DESK op een derde plaats. Met 9 punten uit 5 wedstrijden. Verloren werd er nog niet door de blauw-gelen. GVV’63 zal dus van goeden huize moeten komen om de drie punten mee te nemen naar Gameren.

Onze geel-zwarten wisten, na de nederlaag bij Sleeuwijk, drie overwinningen te boeken. Hopelijk hebben de twee vrije zaterdagen dit goede ritme niet verstoord. De verwachting is aanwezig dat we zaterdag twee goed voetballende ploegen kunnen aanschouwen op Sportpark Eikendijk. De wil om te winnen zal waarschijnlijk de doorslag geven.

DESK beschikt over een complex dat ruimte biedt aan 5.000 toeschouwers, waaronder 500 zitplaatsen. Ons hele dorp kan dus makkelijk mee om GVV’63 aan te moedigen. En ga vooral op tijd, want GVV’63 2 speelt om 12:30 uur ook een uitwedstrijd tegen DESK.