BLIK OP ZATERDAG: GDC 1 – GVV’63 1

940 788 GVV'63

Komende zaterdag gaat GVV’63 op bezoek in Eethen, waar om 14:30 uur de degens gekruist worden met de plaatselijke Genderen Drongelen Combinatie. In december wisten de geel-blauwen met 1-2 in Gameren te winnen. Na een goede Gamerse eerste helft, kwamen de gasten na de pauze verdiend langszij.

De gastheren zijn koploper in de derde klasse E. Enkele weken geleden was het niet de vraag of GDC kampioen zou worden, maar wanneer. Inmiddels is de spanning fors opgelopen in Eethen. De laatste twee wedstrijden tegen laagvlieger sv Capelle en Sparta’30 werden verloren. Met nog drie wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op Sleeuwijk drie punten.  GDC is dus nog steeds lijstaanvoerder maar kan zich geen misstap meer veroorloven. Er staat behoorlijk wat druk op de ketel. En dan komt net angstgegner GVV’63 op bezoek. Van de laatste vier duels in Eethen wist GVV’63 er drie te winnen en eenmaal werd er gelijkgespeeld.

Ons eerste elftal heeft na een mindere fase de juiste spirit weer te pakken. Zeker in de laatste wedstrijd tegen ONI werd er grote indruk gemaakt. Door zeer goed spel werd er met 7-0 gewonnen. Toch dient GVV’63 nog steeds naar beneden te kijken. De voorsprong op een nacompetitieplaats voor handhaving bedraagt drie punten. We zijn dus zeker nog niet veilig. Anderzijds staat GVV63 maar twee punten achter een nacompetitieplaats voor promotie, mits Sleeuwijk de tweede periodetitel wint in plaats van Dongen. Maar of we nu naar boven of naar beneden kijken, we hebben punten nodig!

Onze geel-zwarten zullen zaterdag weer tot het gaatje moeten gaan. Hopelijk worden ze ondersteund door vele GVV-ers!