BLIK OP ZATERDAG: GDC 1 – GVV’63 1

1024 576 GVV'63

Na een aantal weken oefenen en bekeren gaat zaterdag het seizoen echt beginnen. De eerste competitiewedstrijd staat op het programma. GVV’63 1 gaat in Eethen op bezoek bij GDC. Op Sportpark De Lankert wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Ook dit seizoen geldt er in de derde klasse weer een versterkte degradatieregeling. In de derde klasse D zitten 13 ploegen. Dit houdt in dat er twee ploegen (12 en 13) rechtstreeks degraderen en drie ploegen (9, 10 en 11)  de nacompetitie ingaan voor lijfsbehoud. Om derde klasser te blijven moet men dus bij de eerste 8 eindigen. Een mooie uitdaging!

Tegenstander GDC liep vorig seizoen een haast zeker kampioenschap mis. De ploeg van Gerrit Molenaar verspeelde een grote voorsprong en zag uiteindelijk Sleeuwijk er met de buit vandoor gaan. Gezien de ervaren selectie behoort GDC ook dit seizoen weer bij de kampioenskandidaten. We treffen dus een tegenstander van formaat.

Terugkijkend op de uitwedstrijd van vorig jaar (0-0) zijn we in de wetenschap dat GVV’63 een gezonde dosis passie en strijd in de wedstrijd tegen GDC moet leggen. Toen werd er geknokt voor elke meter en zelfs met 10 man bleef GVV’63 goed in de wedstrijd.

GVV’63 kende een wisselvalige voorbereding op de competitie. Waarbij we kunnen stellen dat er vaak aardig gevoetbald werd, maar de kansen niet verzilverd werden. Maar de laatste oefenwedstrijd biedt hoop, afgelopen dinsdag werd tegenstander Vuren met 4-0 verslagen.

Hopelijk wordt ons eerste elftal zaterdag in Eethen ondersteund door vele GVV-ers!