Blik op zaterdag: GDC – GVV’63

150 150 GVV'63

Aankomende zaterdag 23 oktober speelt GVV’63 1 een uitwedstrijd tegen de Genderen Drongelen Combinatie in Eethen. Aanvang 14.30 uur.

Ondanks dat het seizoen pril is, kunnen we spreken van een topper. Beide ploegen staan in de top 4 van de ranglijst. Maar ook op voorhand werden GDC en GVV’63 genoemd als ploegen die bovenin het klassement verwacht worden. In de afgelopen twee afgebroken seizoenen namen de geel-blauwen een eerste (19/20) en tweede (20/21)  plaats in op de ranglijst. We treffen dus een sterke tegenstander. In de zomer van 2020 werd trainer Gerrit Molenaar aangesteld met de doelstelling op GDC terug te brengen naar de tweede klasse. De verwachtingen zijn dus hoog in Eethen.

Dit seizoen is GDC gestart met twee gelijke spelen. Daarna volgende twee overwinningen op BLC en NEO’25. GVV’63 heeft momenteel twee punten meer. Een blik op de ranglijst laat wel zien dat we met twee verschillende teams te maken hebben. In de vier wedstrijden van GDC waren slechts 8 doelpunten te bewonderen, 5 voor en 3 tegen. Bij GVV’63 21 doelpunten in vier wedstrijden, 15 voor en 6 tegen.  Met GDC treffen we een degelijke tegenstander die minder makkelijk scoort als GVV’63.

Voor onze geel-zwarten is het zaak om de achterhoede organisatorisch op orde te hebben. Afgelopen zaterdag tegen Sparta’30 incasseerden we drie tegengoals door slordigheden en ongelukkigheden. Dit resulteerde in een gelijkspel en zuur puntverlies. Zaterdag zal dit beter moeten!

Hopelijk zien we in Eethen veel GVV-ers langs de lijn die ons vlaggenschip komen aanmoedigen!