Blik op zaterdag: GVV63 1 – DILETTANT 1

Aanstaande zaterdag staat er voor ons eerste elftal een thuiswedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie op het programma. De tegenstander is Dilettant uit Krimpen aan de Lek.

Een tegenstander waar GVV63 nog nooit tegen gespeeld heeft. De rood-wit hemden komen momenteel uit in de derde klasse C.

Dilettant wist beslag te leggen op de tweede periodetitel. In de eindrangschikking werd de 8e plaats ingenomen. De resultaten in de afgelopen wedstrijden waren niet geweldig, maar dat zegt niet veel omdat Dilettant geen belangen meer had, met al een periodetitel op zak.

Dilettant zag het levenslicht in 1927. Jarenlang werd er als zondagclub gevoetbald in de Rotterdamse Voetbal Bond. In de hoogtijdagen werd er in de derde klasse KNVB gevoetbald. Vanaf het seizoen 2014-2015 werd de overstap gemaakt naar het zaterdagvoetbal. Uitkomend in het district West 2 werd twee jaar later (2017) het kampioenschap binnen gesleept. In 2020 werd de overstap naar Zuid 1 gemaakt en sindsdien komt Dilettant uit in de derde klasse C.

Trainer van de Krimpenaren is oud eerste elftal speler Edward Knook. Trainer Knook is bezig aan zijn laatste seizoen bij de Lek bewoners. Remco Mulders en Jesper van den Adel waren dit seizoen gezamenlijk topscorer met beiden 8 doelpunten.

Na het mislopen van het kampioenschap was het afgelopen zaterdag voor GVV63 zaak om de rug te rechten en beslag te leggen op de tweede plaats. Dat was een behoorlijke uitdaging, want tegenstander Vuren verkeerde in topvorm. Uiteindelijk stond er een 2-2 gelijkspel op het bord. Voldoende voor de doelstelling om tweede te worden. Vooral in de tweede helft liet GVV63 goed voetbal zien.

Zaterdag is het zaak om de mouwen op te stropen. In één wedstrijd wordt beslist wie er een ronde verder gaat. We zullen dus voor 100% bij de les moeten zijn!

In het geval van een gelijke stand na 90 minuten, gaan we 2 x 15 minuten verlengen. En indien nodig volgt er een penaltyreeks.

Hopelijk zien we zaterdag veel GVV supporters langs de lijn om ons eerste elftal aan te moedigen. Als het GVV63 lukt om Dilettant te verslaan, dan spelen we op dinsdag 14 juni thuis tegen Arkel of BLC.

Kom op, knallen geel-zwarten!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Metsemakers. Hij wordt geassisteerd door de KNVB grensrechters Van Rijnsbergen en Meijer.