BLIK OP ZATERDAG: GVV’63 1 – SCO 1

1024 576 GVV'63

Aanstaande zaterdag is Sportpark Maartenshof het decor voor de eerste competitie thuiswedstrijd van GVV’63 1. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen SCO uit Oosterhout.

Een relatief onbekende tegenstander voor GVV’63. Als we de geschiedenisboeken induiken dan lijkt het er op dat beide ploegen elkaar nog nooit troffen. En dat is niet vreemd, want SCO kwam t/m 2019 uit in het zondagvoetbal. De vereniging werd in 1935 opgericht vanuit een fusie tussen V.V.O. en Juliana. Als naam werd gekozen Rooms Katholieke Voetbalvereniging Sport Centrale Oosterhout, oftewel R.K. v.v. S.C.O. Zoals gezegd kwam SCO heel lang uit in het zondagvoetbal. In de eerste 10 jaren van deze eeuw speelde SCO hoofdzakelijk in de tweede klasse.

In het seizoen 2019/2020 werd de overstap naar het zaterdagvoetbal gemaakt. SCO moest in de vierde klasse beginnen en zag door Corona de eerste twee seizoenen afgebroken worden. Het seizoen erna werd er beslag gelegd op een periodetitel. En vorig seizoen kon de kampioensvlag gehesen worden.  Dit seizoen is SCO prima begonnen, OSS’20 werd met 5-2 verslagen. Waarbij Nino Doelman de doelman twee keer wist te passeren. Door deze uitslag is SCO koploper.

GVV’63 begon het seizoen met een nederlaag. Een ongelukkige nederlaag. Tegen GDC speelde GVV’63 een goede wedstrijd, waarbij voldoende kansen werden gecreëerd. Maar na een twijfelachtige afgekeurde goal, een niet gegeven penalty en een tegengoal in de 97e minuut stonden we met lege handen. Uithuilen en opnieuw beginnen! Het vertoonde spel biedt voldoende perspectief. Hopelijk kan zaterdag, met de steun van onze supporters, wel een overwinning geboekt worden!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Heuvelmans.

De pupil van de week is Ferre Verhoeks.

De wedstrijdbal wordt gesponsord door De Vrienden van GVV’63.