BLIK OP ZATERDAG: GVV’63 1 – SLEEUWIJK 1

150 150 GVV'63

De kerstdagen en de jaarwisseling zijn weer achter de rug. In de eerste weken van januari heeft GVV’63 1 twee oefenwedstrijden gespeeld. Komende zaterdag gaat de tweede seizoenshelft weer van start in de derde klasse D. GVV’63 krijgt koploper Sleeuwijk op bezoek, aanvang 14.30 uur.

De zwart-witten uit Sleeuwijk zijn aan een goed seizoen bezig. De cijfers zijn indrukwekkend, 29 punten uit 12 wedstrijden. Er werd slechts 1 keer verloren, al was dat wel een forse nederlaag 1-7 thuis tegen SV Capelle. Bij Sleeuwijk maken de routiniers het verschil. Pasqualle Verwoerdt staat inmiddels op 10 goals en oud-Hoofdklasse speler Frans van den Steenoven wist al 7 keer te scoren.

Bij Sleeuwijk is al jaren de ambitie aanwezig op de stap naar de tweede klasse te maken. Echter in de nacompetitie loopt het steeds mis. Wellicht geeft in 2019 het 75-jarige jubileum een extra stimulans om de titel binnen te halen. Kosten nog moeite worden gespaard. Twee weken geleden wist Sleeuwijk tijdens het trainingskamp in Portugal beslag te leggen op de Algarve Cup.

Na de moeizame competitiestart (3 uit 7), werden de resultaten van GVV’63 beter. Inmiddels staan onze geel-zwarten op een 11e plaats. Het is zaak om door te stijgen richting de middenmoot. GVV’63 kwam in de oefenwedstrijden twee keer goed voor de dag. Er werd ruim gewonnen van Teisterbanders en nipt verloren van Focus’07.

Komende zaterdag treft GVV’63 een tegenstander met veel individuele kwaliteit. Wil men tegen de koploper een goed resultaat boeken, dan zal GVV’63 als een hecht collectief moeten opereren. Het verleden heeft aangetoond dat Sleeuwijk het dikwijls moeilijk heeft tegen een gedreven GVV’63. Dat willen we zaterdag graag zien!

Kom onze jongens steunen bij de eerste competitiewedstrijd van 2019!