Blik op zaterdag: GVV’63 1 – Sparta’30 1

640 360 GVV'63

Op zaterdag 15 oktober komt Sparta’30 op bezoek op Sportpark Maartenshof. Om 15.00 uur wordt er afgetrapt tegen de ploeg uit Andel.

Door de versterkte degradatieregeling is de druk dit seizoen hoog. In de derde klassse E moet je bij de eerste 8 eindigen om gevrijwaard te blijven van degradatie of nacompetitie voor handhaving. Zwakke broeders zijn er in deze klasse niet echt te ontdekken. Na drie competitieronden hebben alle teams al puntverlies geleden, de krachtsverhoudingen liggen dicht bij elkaar.

Tegenstander Sparta’30 begon het seizoen met een gelijkspel tegen NEO’25. Daarna volgde er een ruime 4-0 thuisoverwinning op SV Capelle. Waarbij de nieuw aangetroken spits Junatowski drie keer raak schoot. Afgelopen weekend was Sparta’30 vrij vanwege het oneven aantal ploegen in deze klasse.

De ploeg van trainer Peter Burg beschikt over veel routine. Met Mijdam staat er een ervaren keeper in het doel. En de routiniers Wilco van Oord en Lennard van Andel zetten de lijnen uit in het veld. GVV’63 zal er tegen aan moeten gaan, want de afgelopen vier thuiswedstrijden tegen Sparta’30 werden niet gewonnen. Afgelopen seizoen werd het in Gameren 3-3, door een penalty voor de gasten in de blesuretijd.

Onze geel-zwarten boekten vorige week een overwinning bij SV Capelle. Doordat GVV’63 slordig omging met de talrijke kansen, bleef het lang spannend. Uiteindelijk scoorde Richan Kreling de dik verdiende 2-3. Ondanks diverse tegenslagen werd er karakter getoond door de mannen van Pascal Rijkers. Komende zaterdag zal GVV’63 scherp aan de aftrap moeten verschijnen tegen het stugge Sparta’30.

Hopelijk kunnen we zaterdag veel toeschouwers verwelkomen!

De wedstrijdbal wordt gesponsord door Slagerij Oomen.

De pupil van de week is Marijn Verhoeks.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Pekaar.

Op zaterdag 22 en 29 oktober is GVV’63 1 vrij vanwege een inhaalweekend en een vrij weekend vanwege het oneven aantal teams. Op dinsdag 18 oktober speelt ons eerste elftal een thuiswedstrijd tegen Orion O23. Dit team uit Nijmegen komt uit in de landelijke O23 derde divisie. Aanvang 19.45 uur. Op 5 november wordt er een bezoek gebracht aan DESK in Kaatsheuvel.