Blik op zaterdag: GVV’63 1 – TSVV Merlijn 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag staat de eerste thuiswedstrijd in competitieverband van 2020 op het programma in Gameren. Te gast zijn de studenten uit Tilburg van voetbalvereniging TSVV Merlijn. Aanvang 15.00 uur.

De zwart-witten vinden we terug op een 12e plaats met 13 punten uit 13 wedstrijden. Afgelopen zaterdag werd er met 3-5 verloren van hekkensluiter Vuren.

TSVV Merlijn blijft een onberekenbare ploeg. De hoeveelheid huiswerk en studieopdrachten heeft waarschijnlijk invloed op de wedstrijdselectie. Want er zijn nog al eens mutaties. Wat invloed heeft op de resultaten. Zo werd er dit seizoen met 11-2 verloren uit bij vv ONI. Maar aan de andere kant wisten de studenten dit seizoen al wel te winnen van SV Capelle, BZC’14, NOAD’32 en GVV’63.

In september begon GVV’63 de competitie met een uitwedstrijd tegen Merlijn. Al snel werd duidelijk dat de studenten goed kunnen voetballen. Maar GVV’63 was het die de doelpunten maakte. In de 70e minuut stond GVV’63 met 1-3 voor en waren er een handvol kansen op de 1-4 gemist. Toch werd deze wedstrijd met 4-3 verloren. Dus als GVV’63 iets recht te zetten heeft, dan is het wel tegen de Tilburgse studenten.

De meeste GVV’63 supporters zullen nog amper bijgekomen zijn van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. In een waar spektakelstuk werd er met 6-6 gelijkgespeeld uit tegen BLC. Als zaterdag iets duidelijk werd dan is het wel dat GVV’63 als team heel veel veerkracht heeft. Bijna de hele wedstrijd werd er tegen een achterstand aangekeken, maar elke keer werd een nieuwe achterstand weer ongedaan gemaakt.

Door dit gelijkspel bleef GVV’63 op de 5e plaats staan. In de 2e periodestand is GVV’63 nog steeds koploper, nu met 1 punt voorsprong op GDC. GVV’63 heeft nog een pittig programma in de 2e periode en elke week zien we de meest vreemde uitslagen. Dus speculeren heeft zeker geen zin. De opdracht is duidelijk. De eerstvolgende wedstrijd moet gewonnen worden.

Zaterdag treffen we een goed voetballende tegenstander. Dus onze geel-zwarten kunnen weer aan de bak! Hopelijk kunnen we weer rekenen op veel supporters. Saai zijn de wedstrijden van GVV’63 zeker niet. Al zou het aantal tegendoelpunten wel wat minder mogen. In de 13 gespeelde wedstrijden waren inmiddels 75 doelpunten te bewonderen. Een rekensom leert dat dit er bijna 6 per wedstrijd zijn. Als GVV’63 toeschouwer hoef je je geen moment te vervelen!

De balsponsor is: Finq Accountants BV
De pupil van de week is: Siem Verspoor (GVV’63 JO10-1)

 

ps, wij willen u het clublied van TSVV Merlijn niet onthouden. Een fraai stukje poëzie.

T.S.V.V. Merlijn, en niemand krijgt ons klein,
Wat zullen wij vanavond straal bezopen zijn,
We drinken heel veel bier,
En maken veel plezier,
Het bier is op, dus zet de nieuwe kan maar neer,
Lalalalalala Lalalalalala Lalalalalalalalalalalala.