BLIK OP ZATERDAG: HEUKELUM 1 – GVV’63 1

1024 576 GVV'63

Op zaterdag 7 oktober gaat de reis voor onze geel-zwarten richting Heukelum. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt tegen de plaatselijke vv Heukelum.

De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen was in het seizoen 2007/2008 in de derde klasse. In dat seizoen werd GVV’63 tweede en Heukelum vierde. Beide ploegen gingen de nacompetitie in, maar promoveerden niet.

De Vriezenwijk bewoners kwamen de afgelopen 7 seizoenen uit in de tweede klasse. In 2022 werd er in de nacompetitie, zonder succes, nog gespeeld om promotie naar de eerste klasse. Een jaar later werd Heukelum tiende. Door de versterkte degradatieregeling was men veroordeeld tot de nacompetitie. In Middelburg viel tegen FC Dauwendaele het doek, met een degradatie tot gevolg.

Dit seizoen begonnen de rood-witten met een thuisnederlaag tegen BLC. Afgelopen zaterdag waren er wel drie punten, toen OSS’20 werd verslagen.

Ook GVV’63 begon het seizoen met een ongelukkige nederlaag. Maar afgelopen zaterdag werd dit rechtgezet tegen SCO. Een 4-1 overwinning op een sterke tegenstander. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd, zat het nu op de beslissende momenten wel mee. Maar het was vooral een mooie overwinning vanwege het vertoonde veldspel en de energie en teamgeest die in de wedstrijd werden gestoken. Dit zal aanstaande zaterdag ook weer gebracht moeten worden tegen deze geroutineerde tegenstander.

Hopelijk zien we weer veel geel-zwarten langs de lijn in Heukelum!