Blik op zaterdag: Kerkwijk 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag speelt GVV’63 alweer een Bommelerwaardse derby. Om 15.00 uur staat de uitwedstrijd tegen Kerkwijk op het programma.

Het is alweer 11 seizoenen geleden dat beide ploegen in competitieverband tegen elkaar uitkwamen. GVV’63 pakte toen 4 punten tegen Kerkwijk. In dat jaar degradeerde Kerkwijk uit de derde klasse.

Na deze degradatie heeft Kerkwijk een aantal jaren meegedaan om de promotieplaatsen. De afgelopen twee seizoenen werd er slechts een 12e plaats behaald. De geel-blauwen staan momenteel op een 10e plaats met 11 punten uit 10 wedstrijden. Van deze 11 punten werden er 10 thuis gepakt, dus de ploeg weet iets extra’s te brengen op sportpark De Drie Morgen.

kerkwijk

Kerkwijk staat onder leiding van trainer Arie Kooijman, die er vanwege een operatie niet bij zal zijn. Wij wensen hem een spoedig herstel toe. In de media is al diverse keren aangegeven door spelers van Kerkwijk dat ze uitkijken naar deze wedstrijd. GVV’63 kan waarschijnlijk een erg gemotiveerde tegenstander verwachten. Het is vooral letten op de creatieve spelers Aart de Jong en Jorel Helderman en goalgetter Nick van Eck.

GVV’63 won afgelopen zaterdag in een niet hoogstaande wedstrijd van Vianen. Voor onze geel-zwarten lonkt de eerste periodetitel. Het is zaak om voor de winterstop nog twee keer alles te geven. Bij twee winstpartijen is de periodetitel op zak en gaat GVV’63 als lijstaanvoerder de winterstop in.

Hopelijk zien we zaterdag een sportieve derby, waarbij GVV’63 ondersteund wordt door vele supporters.