Blik op zaterdag: ONI – GVV’63

Op zaterdag 14 mei gaat de reis voor GVV’63 naar het Brabantse ‘s-Gravenmoer. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt tegen vv ONI.

De competitie begeeft zich in de eindfase. Er staan nog 4 spannende speelrondes voor de boeg. Afgelopen dinsdag boekte GVV’63 een formidabele overwinning bij koploper BLC. Door dit resultaat staan BLC en GVV’63 weer gezamenlijk aan kop. Op één punt gevolgd door Schelluinen. Het doelsaldo van BLC is 7 doelpunten beter dan dat van GVV’63. Om kampioen te worden, zal GVV’63 dus in punten voorbij BLC moeten. Het enige wat we kunnen doen is alle wedstrijden proberen te winnen en kijken waar het schip strandt. Na de wedstrijd tegen ONI, speelt GVV’63 nog thuis tegen NEO’25 en Vuren en uit tegen SV Capelle.

ONI treffen we aan op de 8e plaats van de ranglijst. Deze klassering is hoofdzakelijk te wijten aan de zwakke competitiestart. Met tegenstander ONI treffen we de ploeg aan die momenteel de beste vorm vertoont in deze competitie. De laatste nederlaag dateert alweer van 20 november 2021, toen waren onze geel-zwarten met 7-3 te sterk in Gameren. De daaropvolgende 14 competitiewedstrijden werden niet verloren! Er werd zes keer gewonnen en acht keer gelijkgespeeld. Afgelopen dinsdag maakte ONI veel indruk door Schelluinen in eigen huis met 1-4 een draai om de oren te geven.

GVV’63 kende een aantal moeizame wedstrijden, de doelpuntenproductie haperde even. Maar tegen BLC stond er een team aan de aftrap dat vanaf minuut 1 streed voor de overwinning. Het is zaak om deze spirit mee te nemen naar ‘s-Gravenmoer. De afgelopen weken hebben aangetoond dat in de derde klasse D zonder strijd geen overwinning mogelijk is. Met andere woorden, we moeten nog 360 minuten keihard knokken voor het kampioenschap. Om te beginnen zaterdag tegen het lastige ONI.

Hopelijk reizen er veel GVV-ers af om onze geel-zwarten aan te moedigen!