Blik op zaterdag: vv Dongen 1 – GVV’63 1

640 360 GVV'63

Komende zaterdag 19 november gaat GVV’63 op bezoek in Dongen om te spelen tegen de plaatselijke vv Dongen.  Op Sportpark de Biezen wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

Voetbalvereniging Dongen is van oudsher een zondagvereniging, die al jarenlang op een hoog niveau (3e divisie) speelt. De geel-blauwen bestaan momenteel 99 jaar en vieren, net als GVV’63, volgend jaar een jubileumjaar.

In de periode 1995 – 2006 heeft vv Dongen op zaterdag een eerste elftal gehad. Het eerste zaterdagelftal is in 2019 weer nieuw leven ingeblazen. De vereniging heeft de ambitie uitgesproken om ook op zaterdag op een hoog niveau actief te zijn. Binnen de vereniging is er een behoorlijke groei van het aantal zaterdagteams te zien. Na twee onafgemaakte coronaseizoenen, werd er vorig jaar beslag gelegd op een periodetitel. In de nacompetitie werd er afgerekend met TSVV Merlijn en Perkouw. Zo werd promotie naar de derde klasse een feit. Een mooi succes voor de jonge trainer Luke van Overbeek.

Dit seizoen begon Dongen uitstekend. Er werd gelijkgespeeld tegen de huidige koploper GDC en BLC werd met 4-1 aan de zegekar gebonden. Een tegenstander die we serieus moeten nemen! Blikvanger is spits Maarten Waltman, die al zes keer wist te scoren.  Afgelopen zaterdag werd er met 4-0 van Sparta’30 verloren. Het is echter niet uit te sluiten dat de Brabanders last hadden van 11/11 festiviteiten.

Onze GVV-ers herstelden zich vorige week prima van de nederlaag tegen DESK. In Gameren werd Haaften met 3-2 verslagen. Er werd goed gevoetbald door onze geel-zwarten. Het is zaak om zaterdag weer met dezelfde gedrevenheid het veld te betreden. Hopelijk zijn er weer vele GVV’63 supporters aanwezig!

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter De Gans.

Sportpark de Biezen, Procureurweg 2, 5103BG Dongen