Blik op zaterdag: VV Haaften 1 – GVV’63 1

150 150 GVV'63

Op zaterdag 1 december staat de eerste Waalderby van het seizoen op het programma tegen onze overburen vv Haaften. Aanvang 14.30 uur. Een derby waarin mannen, gehard door de rivierklei, ten strijde trekken tegen elkaar. Vanaf 1970 moet men omrijden om elkaar te bezoeken. Voor die tijd was er een veerverbinding tussen Gameren en Haaften. Deze veerverbinding was er al voor 1700. In die tijd nog een roeiboot waarop een zeil gezet kon worden. In Gameren maakte men gebruik van een haventje bij De Kluit.

Het seizoen van tegenstander vv Haaften is net zo grillig en onstuimig als de Waal. In 9 wedstrijden werd er 5 keer gewonnen en 4 keer verloren. Saaie wedstrijden kent men in Haaften niet. Zo werd er met 4-1, 6-1, 5-3 en 3-2 gewonnen. Maar ook met 6-1 en 7-2 verloren. Haaften incasseerde al meer tegengoals dan GVV’63. De rood-zwart-groenen staan momenteel op een 6e plaats en voldoen daarmee niet aan de verwachtingen. Vooraf werd er gesproken over een top 3 notering. En gezien de aanwezige kwaliteit in de voorhoede is dit niet onrealistisch. Maar er is sprake van te veel wisselvalligheid.

GVV’63 kende een zeer moeizame competitiestart met 3 punten uit 7 wedstrijden. Echter door de afgelopen 2 overwinningen ziet de wereld er weer anders uit. Afgelopen zaterdag werd er knap met 4-2 gewonnen van SSC’55. De defensie oogt stabiel en de voorhoede begint te scoren, dat geeft vertrouwen voor de komende weken. Het is zaak om deze goede lijn door te trekken naar de wedstrijden tegen Haaften, RFC en Asperen.

De komende tegenstander is er één van formaat en dan is elk punt meegenomen. Maar bang hoeft men niet te zijn. GVV’63 en Haaften speelden de afgelopen 2 competitieronden tegen dezelfde tegenstanders. Waar Haaften 3 punten behaalde, pakte GVV’63 er 6. Hopelijk zien onze geel-zwarte supporters zaterdag weer dezelfde teamspirit als de afgelopen weken! Voor trainer Denny van Geffen en speler René van de Heuvel wordt het een bijzondere middag, gezien hun vv Haaften verleden.