Blik op Zaterdag: vv Schelluinen – GVV’63

150 150 GVV'63

Aanstaande zaterdag 2 oktober speelt GVV’63 de eerste uitwedstrijd van de competitie tegen vv Schelluinen. Op sportpark Scalune wordt er om 14.30 uur afgetrapt.

In de jaren 70 en 80 troffen beide ploegen elkaar al dkwijls in de afdeling Dordrecht. vv Schelluinen stond toen zes jaar onder leiding van trainer Jan de Bruijn, die later ook jarenlang voorzitter van de vereniging werd. Vorig seizoen speelden beide ploegen een oefenwedstrijd tegen elkaar, het werd toen 2-1 voor de Zuid-Hollanders.

Door de inbreng van hoofdsponsor Cees den Braven wist vv Schelluinen vanaf de eeuwisseling diverse jaren in de 1e klasse uit te komen. Ook GVV’63 speler Jeffrey van der Meijden kwam in de periode 2007-2009 voor vv Schelluinen uit. Na het vertrek van deze hoofdsponsor zakte Schelluinen weer af naar de 4e klasse. Echter momenteel zijn de ambities weer groeiende en wordt er dit seizoen gemikt op het kampioenschap. De eerste wedstrijd werd afgelopen zaterdag alvast gewonnen van BLC.

Na vier seizoenen in de derde klasse C, werd Schelluinen dit seizoen ingedeeld in 3D. Trainer Richard van Gils verwacht dat deze klasse voetballend minder sterk is en droomt van de tweede klasse. De meest in het oog springende speler van de blauw-witten is Pascal van Delden, die bijna 10 jaar op hoofdklasse niveau uitkwam voor Stedoco en Unitas.

GVV’63 begon de competitie zeer voortvarend met een 5-0 overwinning op NOAD’32. Mooi om te zien dat GVV’63 verschillende wapens in huis heeft om doeltreffend te zijn. Drie doelpunten werden gescoord door een verdediger.  Zaterdag treft GVV’63 een tegenstander van formaat. Maar ongetwijfeld gaan de mannen van trainer Denny van Geffen vol voor de winst. Hopelijk gesteund door vele geel-zwarte supporters!