BLIK OP ZATERDAG: VV ZWALUWE 1 – GVV’63 1

1024 576 GVV'63

Na de afgelasting van afgelopen week,  gaat GVV’63 op zaterdag 27 januari de competitie hervatten met een uitwedstrijd tegen vv Zwaluwe. Aan de zuidzijde van de Biesbos, onder de Anna Jacominaplaat, vinden we Lage Zwaluwe. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Kwarrehoek.

Voetbalvereniging Zwaluwe is in 1977 ontstaan als fusieclub, voortkomend uit de verenigingen Siveo en Zwaluwse Boys. Een vergelijkbare dorpsclub zoals GVV’63.

Sinds de eeuwwisseling speelt vv Zwaluwe in de tweede of derde klasse. Na twee seizoenen in het West Brabantse, zijn de rood-wit hemden nu weer ingedeeld in de derde klasse D.

Beide ploegen troffen elkaar ook in het Corona seizoen 19/20. GVV’63 wist toen de uitwedstrijd met 1-3 te winnen. In Gameren stond er een spectaculaire 4-4 op het bord. Daarnaast troffen beide verenigingen elkaar ook in het seizoen 97/98 in de tweede klasse.

Tegenstander Zwaluwe treffen we momenteel op de zesde plaats met drie punten meer als GVV ’63. De verschillen zijn klein in de derde klasse D. Het is voor onze geel-zwarten zaak om 2024 te starten met een goed resultaat zodat er afstand wordt genomen van de gevaarlijke onderste plaatsen.

Hopelijk zien we zaterdag veel GVV-ers langs de lijn om ons eerste elftal te ondersteunen!