GVV63 JO14 Kampioenswedstrijd

1024 768 GVV'63

GVV’63 JO14-1
Wij. Zijn. Kam-pi-oén!!

De spanning stond erop vandaag. We konden bij een gelijk spel kampioen worden. En dat tegen de nummer 2 uit onze competitie, BZC uit Brakel/Zuilichem.
Volgende week zouden we ook nog een kans hebben, maar het is maar de vraag of de KNVB dat nog zou toestaan.
En dus was ons team gebrand op het kampioenschap. We probeerden de spanning er wat af te praten, door aan te geven dat we vanuit onze posities moesten blijven spelen en we met plezier het veld in moesten gaan.
De stress eruit, en gaan voor dé kans. Een kans die dit team al vaker verdiende, maar vorig seizoen gooide Corona roet in het eten.

De wedstrijd verliep gelijkwaardig. Twee teams die probeerden te scoren op een zeer slecht veld, maar die hun eerste focus hadden liggen op het houden van de nul.
Vandaag werd er bij vlagen goed gespeeld, maar er waren ook momenten waarop het wat onverzorgd was en de bal vooral door het midden en over de grond naar voren werd geschoten.
Toch waren er wat kansjes, maar helaas lukte het niet om de bal tegen de touwen te krijgen.
Met nog een paar minuten op de klok steeg de spanning. BZC creëerde eigenlijk geen echte kansen, maar een verloren tegengoal (bijvoorbeeld uit een corner) zou ons kampioenschap direct op losse schroeven zetten.

Het fluitsignaal bracht een einde aan de spanning. De JO14-1 van GVV was kampioen in de 2e klasse.
Een resultaat van jaren!

Credits gaan uit naar Pascal die het grootste deel van dit team tot vorig jaar onder zijn bevlogen hoede had. Hij bracht voetbal in dit team en heeft er mede voor gezorgd dat deze groep als een team presteerde.
Meestal waren we minder sterk en groot als onze opponenten, maar de kracht zit in het samenspel.

Voor Rico en mijzelf was de voldoening ook groot. We voelden vanochtend de spanning, omdat we het dit team zo enorm gunden. Altijd is er inzet. Het zijn niet alleen de wedstrijden waarin we met dit team een band opbouwden, maar juist ook de (soms koude) trainingsavonden brachten heel veel verbinding. Avonden waarin we soms genoten, maar soms ook als een schoolmeester moesten optreden, waarin we energie en aandacht moesten leggen. Maar altijd met één doel: het beste uit het team en uit iedere speler/speelster als individu halen.

Gelukkig zit er nog veel rek in dit team en zullen we moeten blijven werken om steeds beter te worden. Zeker nu we onze opwachting gaan maken in de eerste klasse.

We besloten de middag met lekker wat eten in de kantine, we kregen prachtige bloemen gesponsord en we maakten een rondrit door het dorp. De jeugd vond het leuk om de trainers nog een bierdouche te geven. We hebben het maar laten gebeuren! 😉
Met trots en enthousiasme kijken we terug op een mooi seizoen; een seizoen waarin wij de beste waren. En dus werden wij KAMPIOENEN! Dat nemen ze ons nooit meer af..