VERSLAG: ALTENA 1 – GVV’63 1 (1-4)

1024 683 GVV'63

In het Brabantse Nieuwendijk was Altena de volgende tegenstander van GVV ’63. De thuisclub kent na de degradatie van vorig seizoen geen al te beste start van het huidige seizoen en begon dan ook afwachtend tegen de mannen van Pascal Rijkers.

Na de stroeve openingsfase nam GVV ’63 langzamerhand het heft in handen . Dit resulteerde na een kwartier in de 0-1 van het lichaam van Daniel Bouma die een voorzet van de sterk spelende Bjorn van Bruchem achter de doelman van Altena frommelde.

GVV ’63 bleef de bovenliggende partij en doelman Rowan Verheij beleefde dan ook een rustige middag onder de lat. GVV ’63 liet nog wel enkele mogelijkheden onbenut om de voorsprong uit te breiden, maar verdubbelde nog voor rust zijn voorsprong. Een fraaie bal van Bjorn werd door de ijverige Julian Ringelberg al even fraai tot doelpunt gepromoveerd; 0-2. Een tussenstand die tot de rust op het bord bleef staan.

In de tweede helft bleven de geel-zwarten de baas op het harde kunstgras in Nieuwendijk en scoorden al vrij snel de derde treffer van deze zonnige middag. Na een  mooie aanval over rechts vond Patrick Kooijman,  Julian als eindstation voor de 0-3. Niet veel later was het wederom Julian die het net vond na weer sterk aanvalsspel van de Gamerenaren.

Voor GVV ’63 was er geen vuiltje meer aan de lucht ondanks de fraaie 1-4 die de thuisclub een kwartier voor tijd liet aantekenen. GVV ’63 verzuimde hierna om de score verder op te voeren, maar kon terug kijken op een uitstekende zege in het Brabantse land.

Komende zaterdag speelt GVV ’63 om 15.00u op Sportpark Maartenshof tegen Dongen. Deze jeugdige ploeg is vrij onberekenbaar, dus gevaarlijk. GVV ’63 dient dan ook op zijn hoede te zijn voor dit talentvolle team. Maar als er voort geborduurd kan worden op het spel van deze middag moet een overwinning kunnen.