Verslag BLC 1 – GVV’63 1

1024 683 GVV'63

Op het stroeve kunstgrasveld van BLC in Den Bosch stond voor GVV ’63 en de thuisclub de laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. Voor de Gamerenaren stond er niets meer op het spel, voor BLC des te meer. Winst was absoluut noodzakelijk om degradatiewedstrijden te ontlopen en dan maar hopen op gunstige uitslagen op de andere velden.

Het was dan ook niet verrassend dat de thuisclub het initiatief naar zich toe trok. Na een kwartier kwam BLC middels hun snelle linkerspits dan ook op 1-0. GVV ’63 ging hierna op zoek naar de gelijkmaker en verscheen, zonder gevaarlijk te worden, dan ook enkele malen voor de Boschse goal. Na ruim twintig minuten hadden de geel-zwarten de pech dat een vrije trap van de afscheid nemende Dennis de Bruin op de lat belandde.

Uit de hierop volgende counter maakte de thuisclub 2-0. Hierna ontstond er evenwicht in de partij en gebeurde er niet veel meer voor de beide goals. Toch kwam er voor GVV ’63 de aansluitingstreffer toen Muzzamil Ahmadzai de bal met hulp van een BLC-er l in het doel frommelde en zo voor de 2-1 ruststand zorgde.

Na rust bleef BLC de wedstrijd in handen houden en was het aan Maikel van Tuyl te danken dat het tot een minuut of tien voor tijd duurde alvorens de Boschsenaren middels de 3-1 voor de definitieve beslissing zorgde.

GVV ’63 stelde hier niet veel tegenover. Slechts enkele hoge ballen leverde wat gevaar op voor de goal van de kleine doelman van de gastheren. Goals vielen er echter niet meer en 3-1 werd dan ook de eindstand.

Door dit resultaat zijn de mannen van Denny van Geffen op de achtste plaats geeindigd. Een positie waar het na een slechte start niet naar uitzag. Al met al een knappe prestatie die hopelijk in het nieuwe seizoen een vervolg kan krijgen.