Verslag BLC – GVV’63 (1-2)

1024 768 GVV'63

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag, moest GVV63 in Den Bosch winnen van BLC om in de titelrace te blijven.

Na 4 minuten kwam GVV63 al op voorsprong. Michel Kooijman werd weggestuurd en zette de 0-1 op het bord. Lang konden we niet van deze voorsprong genieten. Vijf minuten later werd de gelijkmaker uit een corner binnen gekopt 1-1.

De gastheren beschikken over een prima voetballende ploeg en probeerde GVV63 in een hoog tempo uit elkaar te spelen. Maar GVV63 speelde gegroepeerd en knokte voor elke meter. Gedurende de eerste helft werd GVV63 sterker, en verscheen het enkele keren dreigend voor het vijandelijke doel

Na een 1-1 ruststand was het weer GVV63 dat op voorsprong kwam. Een lange bal van Maikel van Tuijl werd door Mathijs Libbers aangenomen, die speelde zich vrij en wist Michel Kooijman te bereiken. Die aarzelde geen moment en schoot de 1-2 binnen.

BLC bleef voetballend de oplossing zoeken maar werd fel op de huid gezeten door onze geel-zwarten. Echt gevaar werd er niet gesticht. Door GVV63 daarentegen wel. Vanuit de counter doken Nick Linnenbank en Michel Kooijman voor de Bossche doelman op, maar er werd niet gescoord.

Een kwartier voor tijd moest een geblesseerde doelman Maikel van Tuijl zich laten vervangen door Rick de Koning.

Er volgde nog enkele tumultueuze slotminuten. BLC aanvaller Niels Nagtzaam ontving onmiskenbaar zijn tweede gele kaart, maar de goed fluitende scheidsrechter verzuimde om rood te geven.

Er ontstonden wat frustraties bij de thuisploeg. Even later kon de balvaardige spits Vollebergh, wegens praten, wel inrukken met een tweede gele kaart.

GVV63 kwam deze spannende fase zonder kleerscheuren door. En wist een verdiende overwinning te boeken in Den Bosch. Beide ploegen gaan weer met een gelijk puntenaantal aan de leiding. BLC heeft een beter doelsaldo.

Nog vier wedstrijden te gaan. Zaterdag wacht een uitbeurt bij het sterke ONI. De beleving was vandaag fantastisch. Deze inzet moet nog vier keer getoond worden. De overwinning van vandaag zal daarbij ongetwijfeld een enorme boost geven.