VERSLAG: DONGEN 1 – GVV63 1 (1-1)

1024 683 GVV'63

Voor GVV ’63 stond op deze koude en gure zaterdag de meer dan moeilijke wedstrijd tegen de virtuele koploper Dongen op de rol. In november was Dongen een maatje te groot voor GVV ’63, dus waren de verwachtingen bij de geel-zwarten niet al te hoog.

Toch waren het de Gamerenaren die kans hadden op de eerste goal van de wedstrijd maar Julian Ringelberg vond de Brabantse doelman op zijn pad. De thuisclub kwam echter al binnen het kwartier op een 1-0 voorsprong na een sterke individuele  actie.

Na deze domper wisten de mannen van Pascal Rijkers zich langzamerhand te herpakken en kwam er meer balans in de wedstrijd. Maar voor beide doelen deden zich echter geen momenten voor die rijp waren voor een doelpunt met als logisch gevolg een 1-0 stand bij rust.

Na de zeer korte theepauze was het GVV’63 dat meer de wil had om te scoren dan de gemakzuchtige gastheren. Toch was er lange tijd niet al teveel te beleven voor beide goals en dreigde de wedstrijd op een zege voor de Dongenaren uit te draaien. Maar tien minuten voor het laatste fluitsignaal van de andermaal goed leidende en kleurrijke arbiter Sjors de Jong kwamen de geel-zwarten terecht op gelijk hoogte met Dongen.

Julian vuurde vanaf een meter of vijfentwintig een loeiharde vrije trap af die door de goalie van Dongen dus dusdanig verkeerd verwerkt werd, dat de  verdedigende uitblinker Hidde Boersma aan het front trefzeker was en zo voor de verdiende gelijkmaker zorgde (1-1).

In de resterende minuten was misschien een zege nog wel mogelijk geweest, maar was de 1-1 een juiste afspiegeling van de match.

Nu is het zaak voor GVV ’63 om dit positieve gevoel vast te houden in de komende weken. Op zaterdag 13 april wacht GVV ’63 de volgende wedstrijd in de strijd voor handhaving in 3D. Tegenstander is dan Woudrichem, en daar heeft GVV ’63 nog wel een appeltje mee te schillen na de onterechte en onnodige verliespartij in Gameren, Aftrap om 14.30u.