VERSLAG GDC 1 – GVV63 1 (0-0)

1024 683 GVV'63

In een zonovergoten Eethen stond GVV ’63 voor de taak om koploper GDC te bedwingen. De laatste tijd komt er wat zand in de motor van de Brabanders getuige de twee nederlagen op rij van de gastheren.

De thuisclub was dan ook belust op revanche en begon fel aan de wedstrijd. Na een minuut of tien kwam er meer balans in de wedstrijd en kroop GVV ’63 uit zijn schulp zonder echter gevaarlijk te worden voor de goal van GDC. En aangezien ook GDC weinig gevaar stichtte voor het doel van Maikel van Tuyl was 0-0 dan ook een logische ruststand.

Ook in het tweede bedrijf hielden beide partijen elkaar in evenwicht en hadden beide doelmannen dan ook een rustige middag. Toch werd het nog lastig voor de mannen van Pascal Rijkers toen met nog een half uur op de klok met tien man kwamen te staan toen Damian van Doesburg rood kreeg van arbiter Versluis.

Maar onder aanvoering van een uitblinkende Tim de Laat knokten de Gamerenaren voor elke meter en kon GDC dan ook geen enkel moment aanspraak maken op drie punten. GVV’ 63 was zelfs nog dicht bij een overwinning toen invaller Richan Kreling zijn bal vanuit de middencirkel over de doelman van GDC zag verdwijnen maar helaas ook naast de goal.

Toen na 5 minuten blessuretijd er voor het laatst werd gefloten kon GVV ’63 terug kijken op een goede wedstrijd en een dik verdiend punt.

BLC uit Den Bosch is komende zaterdag de tegenstander van GVV ’63. Willen de geel-zwarten nog stijgen op de ranglijst dan zal er in deze laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie gewonnen moeten worden. Met de juiste instelling en het goede spel van de laatste weken moet een goed resultaat mogelijk zijn. De aftrap is om 14.30u.