VERSLAG GDC 1 – GVV63 1 (2-1)

1024 683 GVV'63

Na een lange, wisselvallige voorbereiding ging dan eindelijk de competitie van start. In Eethen was GDC de eerste tegenstander van dit seizoen. De elf van Pascal Rijkers gingen voortvarend van start en slaagden de eerste te minuten er in om twee niet te missen kansen toch te missen na goed voorbereidend werk van Julian Ringelberg en Jeffrey van der Meijden.

Daar waar GVV ’63 verzuimde op voorsprong te komen deed GDC dat wel. Zo vrij als een vogel kon de geblokte spits van de Brabanders op zijn gemak de 0-1 binnen tikken bij de eerste paal. Alvorens zich te herpakken kropen de geel-zwarten nog enkele malen door het oog van de naald. Kansen op de gelijkmaker kwamen er ook, maar Bjorn van Bruchem en Daniel Bouma vonden de doelman van GDC op hun pad. Voor rust wisten beiden teams het net niet meer te vinden en werd er met een 1-0 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

Het begin van de tweede helft was voor de thuisclub. Maar al vrij snel nam GVV ’63 de wedstrijd in handen en ging verbeten op zoek na de gelijkmaker. Na driekwart wedstrijd was het Daniel die voor de verdiende 1-1 zorgde na een voorzet van Bjorn via een GDC-er binnen te koppen. De Gamerenaren wilde meer maar zagen op dubieuze gronden een goal afgekeurd worden. Ook had GVV ’63 een strafschop verdiend toen de goed ingevallen Abdelkader Hakem binnen de zestien onderuit werd geschoffeld. Penalty dacht vriend en vijand, maar de arbiter niet. Toen iedereen zich verzoend had met een gelijkspel kwam er toch nog een winnaar uit de bus. In de zevende minuut van de toegevoegde tijd zeilde een hoge bal vanaf de zijkant achter Rowan Verheij en stond GVV ’63 met lege handen.

Komende zaterdag kan GVV ’63 de kater weg spoelen tegen nieuwkomer SCO uit Oosterhout. Tegen deze ploeg moet GVV ’63 voortborduren op het goede veldspel van met name de tweede helft en zorgen dat de boel defensief op orde is om tot een goed resultaat te komen. De aftrap op Sportpark Maartenshof is om 15.00u.