Verslag: GDC 1 – GVV’63 1

1024 683 GVV'63

Op het fraaie, gerenoveerde sportpark van GDC in Eethen was de harde, schuin over het veld blazende wind een bepalende factor in het treffen tussen de thuisclub en GVV ’63. De Gamerenaren gingen daar het slimste mee om en drong de thuisclub vlot combinerend terug. Een en ander leverde al binnen vijf minuten de openingstreffer op. Daniel Bouma en Moezzamel Ahmadzai gingen op links soepel door de GDC-defensie, waarna Mathijs Libbers de voorzet van Moezzamel feilloos binnen kopte en voor 0-1 zorgde.

De mannen van  Denny van Geffen bleven de bovenliggende partij en waren dicht bij een tweede treffer toen Thomas de bal op de lat kopte, na een vrije trap van Bjorn van Bruchem. GDC kwam er niet aan te pas in de eerste helft en het wachten was dan ook op meer Gamerse goals. Deze vielen echter niet, ondanks de nodige mogelijkheden voor de geel-zwarten.  Soms ontbrak de nauwkeurigheid of bleek de doelman van de gastheren een sta-in-de-weg.

Aan de overzijde beleefde Rick de Koning een makkelijke eerste helft, die met 0-1 werd afgesloten. GDC begon na de thee furieus op jacht te gaan naar de gelijkmaker. Het meeste balbezit was dan ook voor de thuisclub, maar grote problemen ontstonden er niet voor de goal van Rick. Het was juist GVV’63 dat de kansen kreeg om de voorsprong uit te breiden, maar Mathijs en Thomas vonden steeds de uitblinkende GDC-goalie op hun weg.

Ondertussen werd het weer alsmaar slechter en toen het enorm begon te hagelen en er zelfs een klap onweer bij kwam, nam scheidsrechter Van Bleek het juiste besluit door beide teams naar binnen te sturen. Toen na 10 minuten de lucht was opgeklaard, was er nog een klein kwartiertje te spelen. Het was meteen na de hervatting Thomas die voor 0-2 zorgde, na knap voorbereidend werk van Mathijs. GVV’63 was nog niet uitgejuicht of de arbiter lag de bal wel erg vlot op de stip voor de thuisclub, 1-2.

Dennis de Bruin was met een gevaarlijke vrije trap dicht bij een derde Gamerse treffer, maar de bal verdween langs de verkeerde kant van de paal. Het slotakkoord was echter voor GDC. Een om onduidelijke reden aan GDC toegekende vrije trap belande in het zestienmetergebied en via een woud van benen verdween de bal achter Rick in het doel. Wat tevens het laatste wapenfeit was van deze enerverende match.

Komende zaterdag kan GVV’63 zich voor dit onterechte puntverlies revancheren, wanneer er om 15.00 uur SV Capelle naar Sportpark Maartenshof komt. Dit zal zeker geen makkie worden, want de titelkandidaat zoekt ongetwijfeld revanche voor de nederlaag in de derby tegen SSC’55. Maar met de juiste spirit en de steun van de eigen aanhang moet een positief resultaat kunnen.