VERSLAG: GVV’63 1 – ALTENA 1 (0-1)

1024 683 GVV'63

Op een goed bevolkt Sportpark Maartenshof stond de degradatiekraker tussen GVV ’63 en Altena uit Nieuwendijk op het programma. Alleen drie punten helpen beide teams in de strijd voor lijfsbehoud in 3D.

De openingsfase was duidelijk voor de mannen van Pascal Rijkers. De Brabanders werden terug gedrukt op eigen helft en er kwamen dan ook mogelijkheden voor GVV ’63. Maar Julian Ringelberg en Tim de Laat hadden hun vizier niet op scherp staan. Na een kwart wedstrijd kwam het duel meer in evenwicht en kwamen de bezoekers ook wat vaker op de helft van GVV ’63.  Maar de defensie onder leiding van Laurens van Brakel in de goal had niet veel te duchten van de elf uit Nieuwendijk. Het was dan ook volkomen logisch dat na 45 minuten de brilstand ook op het scorebord stond.

In de tweede helft bewezen beide teams dat ze niet voor niets laag geklasseerd staan. In de loop van de tijd zakte het niveau naar een bedenkelijk peil en leek alles uit te draaien op een bloedeloze, en terechte 0-0. Maar tien minuten voor tijd ging het voor de thuisclub gruwelijk mis en wist Altena te profiteren en zo voor een totaal onverwachte 0-1 te zorgen. GVV ’63 probeerde het hierna nog wel, maar was niet meer in staat om op gelijke hoogte te komen in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Door deze dramatische nederlaag is het voor GVV “63 alle hens aan dek om uit de degradatiezorgen te komen. Volgende week kunnen de geel-zwarten aan de bak als er in Dongen moet worden aangetreden tegen de gelijknamige kampioenskandidaat. Dus moet er op deze zaterdag alles uit de kast worden getrokken om tot een goed resultaat te komen . Om 15.00u wordt er afgetrapt in Dongen.