VERSLAG: GVV’63 1 – BLC 1 (3-2)

1024 683 GVV'63
Op een koud en winderig Sportpark Maartenshof moest GVV ’63 op jacht naar eindelijk weer eens een thuisoverwinning en drie punten in de strijd op weg naar lijfsbehoud in 3D. De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis van onze overleden erevoorzitter Cor van Bruchem.
BLC uit Den Bosch was de tegenstander, een ploeg waar de mannen van Pascal Rijkers in het najaar nog een onnodige en onverdiende nederlaag tegen leden. De beginfase was dan ook voor GVV’63 met al snel een kans voor Daniel Bouma na een goede actie van Julian Ringelberg.
Na tien minuten kwam dan ook de voorsprong voor de Gamerenaren toen een corner van Patrick Kooijman achter de grabbelende doelman van BLC verdween. Het antwoord van de Bosschenaren volgde echter zeer vlot, waardoor het na een kwartier spelen alweer gelijk stond. In het verdere verloop van de eerste helft kregen de bezoekers langzaam de overhand, middels wat kleine kansjes die de wederom goed keepende Laurens van Brakel niet in verlegenheid konden brengen. Aangezien GVV ’63 hier weinig tegen in kon brengen was 1-1 een logische ruststand.
De tweede helft was goed en wel begonnen of BLC nam al rap een voorsprong. De geel-zwarten moesten even bekomen van deze koude douche en moesten alle zeilen bijzetten om niet op grotere achterstand te komen. Toch wisten de GVV-ers zich te herpakken en het laken naar zich toe te trekken. Een en ander resulteerde in wat kansen voor de thuisclub die nog niet tot de gelijkmaker leidde.
Toch kwam een kwartier voor tijd de gelijkmaker toen de sterk spelende Mathijs Libbers een voorzet van de goed ingevallen Bjorn van Bruchem binnen tikte en zo voor de 2-2 zorgde. GVV ’63 wilde meer en drong de Brabanders terug op eigen helft op zoek naar drie punten.  Die driepunter kwam er dan ook kort voor tijd toen de wekelijkse uitblinker Hidde Boersma een vrije trap van Julian fraai inkopte en zo voor 3-2 zorgde.
In de resterende tijd kwam er geen verandering meer in de score en kon GVV ’63 drie punten bijschrijven na het laatste fluitsignaal van de prima leidende Antoon Fitters uit Nieuwkuijk.
Op zaterdag 4 mei kan GVV ’63 in de jacht op handhaving andermaal vol aan de bak. Kampioenskandidaat OSS ’20 uit, inderdaad Oss, is dan de volgende tegenstander. De boodschap voor GVV ’63 is vrij simpel, 100% inzet en gaan voor de winst tegen deze sterke opponent. Met de juiste instelling is veel mogelijk, zoals tegen BLC is bewezen. In Oss is de aftrap om 16.00u.