VERSLAG: GVV’63 1 – DONGEN 1 (2-3)

1024 682 GVV'63

Voor GVV ’63 stond deze koude zaterdag de thuiswedstrijd tegen Dongen op het programma. De gasten kenden een matige competitiestart maar zijn na de winterstop goed op dreef, mede door wat overhevelingen van de zondag naar de zaterdag. Wil GVV ’63 niet in de gevarenzone belanden dan is winst het enige wat telt.

De geel-zwarten begonnen dan ook met aanvallende intenties aan de wedstrijd, maar het waren de Brabanders die voor de openingstreffer zorgden. In eerste instantie kon Rowan Verheij nog redding brengen, maar bij tweede poging was hij kansloos. Even later hield Rowan met een geweldige redding GVV ’63 in de wedstrijd. Met een goede werklust en goed voetbal ging de thuisclub op jacht naar de gelijkmaker.

Kansen kwamen er dan ook voor GVV ’63 maar Dongen hield stand tegen een aanvallend GVV ’63. Vijf minuten voor rust gaf de defensie van GVV ’63 niet thuis en kon Dongen zijn voorsprong eenvoudig verdubbelen. GVV ’63 rechtte voor de thee nog eenmaal zijn rug en zag dit beloond worden in een 1-2 ruststand. Mathijs Libbers zag een sterke individuele actie op de paal eindigen, maar Nick Linnenbank was attent en zorgde zo voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was het meeste balbezit voor de mannen van Pascal Rijkers en speelde het spel zich veelal voor de goal van Dongen af, Andermaal kregen de Gamerenaren de nodige kansen, maar de defensie van Dongen weigerde te buigen en hield lang stand. Toch kwam na driekwart wedstrijd de gelijkmaker op het bord. Mathijs kopte een voorzet van Jeffrey van der Meijden achter de Dongense goalie. Dit was voor GVV ’63 het sein om voor een derde goal te gaan. Kansen kwamen er ook, maar geen Gamerse goals. Sterker nog het was Dongen dat een derde doelpunt maakte toen de thuisclub zwak verdedigde en Dongen kon profiteren. De resterende tijd was voor GVV ’63 te kort om nog langszij te komen en zo een verdiend punt te pakken.

Komende zaterdag om 14.30u zal GVV ’63 zich in en tegen Vuren moet herpakken om uit de gevarenzone te raken. Vuren staat er niet al te best voor, maar een kat in het nauw kan rare sprongen maken, dus GVV ’63 is gewaarschuwd. Als er echter met dezelfde spirit als tegen Dongen wordt gevoetbald en het een keer mee zit moet het mogelijk zijn om drie boordnodige punten te pakken.