VERSLAG: GVV’63 1 – GDC 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

Op deze koude zaterdag stond de eerste terugwedstrijd van dit seizoen op de rol. GDC uit Eethen was de opponent. Winst is het enige wat telt op dit moment voor GVV ’63 om van de degradatieplaatsen weg te komen. De eerste helft stelde van beide kanten weinig voor. Wel moest doelman Rowan Verheij een paar keer handelend optreden zonder dat GDC echt gevaarlijk werd. Aangezien de geel-zwarten aanvallend geen vuist konden maken was het niet vreemd dat er doelpuntloos werd gerust.

In de tweede helft was het GDC dat de score opende door een foute pass van GVV ’63 te onderscheppen en zo eenvoudig voor 0-1 te zorgen. GVV ’63 antwoordde al vrij snel. Hidde Boersma kwam de defensie versterken en Damian van Doesburg schoof door naar de spitspositie. Het was Damian die gelijk hierna de 1-1 liet noteren. Maar tot ieders verbazing keurde arbiter Bracht de treffer af na overleg met de grensrechter van de Brabanders. Onbegrijpelijk, aangezien Damian ruim een meter achter de bal liep.

De elf van Pascal Rijkers raakten hierdoor getergd en gingen vol op zoek naar een goal. Halverwege de tweede helft viel de verdiende gelijkmaker dan. Van een dikke dertig meter joeg Julian Ringelberg een vrije trap achter de drukke doelman van de gasten. GVV ’63 rook zijn kans en wilde meer, maar de Brabanders hielden stand. In blessuretijd was invaller Nigel Smit nog het dichtst bij een goal maar de keeper van GDC voorkwam een tweede Gamerse treffer. In de elfde minuut van de lange blessuretijd dompelde GDC,  GVV ’63 in rouw door middels een houdbare vrije trap er met de volle buit van door te gaan.

Door dit teleurstellende resultaat is GVV ’63 afgezakt naar de laatste plaats op de ranglijst. Wanneer de Gamerenaren zo blijven strijden als in het tweede bedrijf deze middag moet er tegen komende tegenstander DESK een goed resultaat behaald kunnen worden. De ploeg uit Kaatsheuvel komt op zaterdag 17 februari naar Sportpark Maartenshof, waar om 15.00u wordt afgetrapt.