Verslag GVV’63 1 – GDC 1 (1-2)

1024 683 GVV'63

Sportpark Maartenshof was het ijskoude decor voor de clash tussen koploper GDC en runner-up GVV ’63. Onder het kunstlicht namen de bezoekers het initiatief. De geel-zwarten waren hier niet van onder de indruk en namen al snel het stokje over van de bezoekers uit Eethen.

   

Dit resulteerde na een kwartier in een voorsprong voor GVV ’63 toen Daniel Bouma een bal van Ronald van Wijk op fraaie wijze achter de doelman van GDC kopte. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij zonder tot veel kansen te komen. Het laatste kwartier van de eerste helft nam GDC langzamerhand de wedstrijd over. Tot scoren kwamen zij echter niet, de Gamerse achterhoede stond pal en anders was daar wel de uitstekend keepende invaller-doelman Rowan Verheij.

   

Na de warme thee bleven de bezoekers het betere van het spel houden en moesten de elf van Pascal Rijkers alle zeilen bij zetten om de Brabanders van scoren af te houden. Dit ging een kwartier lang goed, maar toen viel dan toch de gelijkmaker ondanks sterk keeperswerk van Rowan.

   

GVV ’63 was niet meer in staat om de bakens te verzetten en kwam dan ook nog amper voor het doel van GDC. De gasten roken hun kans en gingen op zoek naar een voorsprong. Een kwartier voor tijd vonden ze die dan ook toen een GDC-er de 1-2 binnen kopte, GVV ’63 probeerde nog wel de gelijkmaker forceren maar wist geen enkel gevaar te stichten voor de goal van de bezoekers. Ook GDC wist het net niet meer te vinden en kon na het laatste fluitsignaal dan ook verdiend drie punten bijschrijven.

Door dit verlies gaat GVV ’63 als nummer drie in de derde klasse E de winterstop in, vooralsnog een prima prestatie van het team van Pascal Rijkers. Op zaterdag 21 januari 2023 hervat GVV ’63 de competitie met een thuiswedstrijd tegen MVV ’58. Aanvang 15.00u.