Verslag GVV63 1 – Haaften 1 (3-2)

1024 683 GVV'63

Sportpark Maartenshof was het decor voor de Waalderby tussen GVV ’63 en Haaften. Voor de thuisploeg was het zaak zich te herstellen van de nederlaag een week eerder en voor de bezoekers gold hetzelfde. Het begin was van beide kanten dan ook afwachtend en kansen vielen er dan ook niet te noteren.

Toch was het Haaften dat op voorsprong kwam door een te zachte kopbal terug op keeper Rick de Koning te onderscheppen en in 0-1 om te zetten. GVV ’63 moest nu op zoek naar de gelijkmaker. Nick Linnenbank had deze ook op zijn schoen maar stuitte op de luidruchtige doelman van Haaften.

Toch viel na een half uur spelen de gelijkmaker toen Mathijs Libbers een defensieve fout van de bezoekers vakkundig afstrafte en zo voor 1-1 zorgde. Nog voor rust hadden de geel-zwarten op voorsprong kunnen komen, maar twee prima kansen troffen geen doel.

Na rust nam GVV ’63 het heft meer in handen en gingen op zoek naar een volgende treffer. Halverwege de tweede helft viel deze dan ook. De drukke keeper van Haaften kwam bij een hoge, diepe bal totaal onnodig zijn goal uit en werd door Mathijs met een lepe kopbal verschalkt en de 2-1 was daar. Haaften probeerde nog wel tot de gelijkmaker te komen maar Rick had weinig te duchten van toch altijd gevaarlijke voorwaartsen van Haaften.

En toen Mathijs een fraaie voorzet van Nick al even fraai afronden was het verzet van de mannen van de overkant definitief gebroken. Daar deed de diep in blessuretijd gevallen 3-2 niets aan af.

Door deze terechte overwinning kunnen de mannen van Pascal Rijkers weer omhoog kijken op de ranglijst. Maar wil GVV ’63 om de bovenste plaatsen mee blijven doen dan zal er komende zaterdag in en tegen Dongen gewonnen moeten worden. Hopelijk weten veel GVV-ers de weg naar deze onbekende tegenstander te vinden. Om 14:30u is de aftrap.