Verslag: GVV’63 1 – Haaften 1 (3-2)

960 540 GVV'63
Op deze zonnige zaterdagmiddag stonden op Sportpark Maartenshof GVV ’63 en Haaften tegenover elkaar om een onvervalste Waalderby uit te vechten in de goede zin van het woord. Om zeker te zijn van lijfsbehoud was het voor de geel-zwarten zaak om de drie punten aan deze zijde van de Waal te houden.

Dat de boodschap goed werd begrepen door de thuisclub was van begin af aan duidelijk. Haaften werd langzaam maar zeker terug gedrongen op hun helft en GVV ’63 wilde snel de 1-0 op het bord hebben. Hierbij werden ook de defensieve taken niet verwaarloosd en bleef de achterste linie goed overeind tegen de gevaarlijke voorwaartsen van Haaften.

Na een kwart wedstrijd kwam de thuisclub via Richan Kreling op een 1-0 voorsprong. Na een goede aanval over links werd door Stefan Blom de bal op het hoofd van Karim Kaaouass gelegd en na diens kopbal gaf Richan het laatste tikje: 1-0.

Even later opnieuw een goede kans voor Richan, maar de bal verdween na een schitterende lange pass van Thom Ekelmans langs de verkeerde kant van de paal. GVV ’63 bleef de bovenliggende partij, kreeg nog wat kansjes, maar wist het net niet meer te vinden voor de rust. Haaften ook niet, 1-0 bij rust derhalve.

Haaften ging na de rust de zaken anders aanpakken en wilde zo snel mogelijk de gelijkmaker te pakken hebben. De verdediging van GVV ’63 kreeg het beduidend drukker dan voor rust. Een vlammend schot werd nog gekeerd door keeper Rick de Koning, maar in de daarop volgende scrimmage kreeg Haaften een penalty die omgezet werd in de gelijkmaker.

De bezoekers van de overkant gingen vol door en enkele minuten later lag de fraaie 1-2 achter Rick. Daar waar gevreesd werd dat de gasten door zouden drukken was het GVV ’63 dat de rug rechtte en verbeten op jacht ging naar de 2-2. Haaften bracht het er af dat vermeend buitenspel van Moezzamil Ahmadzai door de prima fluitende arbiter gehonoreerd werd anders was het wellicht al 2-2 geworden. Twintig minuten voor tijd viel de 2-2 dan toch. Een schitterende aanval over links eindigde via Stefan en Richan bij Karim die, al even schitterend de bal achter de luidruchtige doelman van Haaften krulde.

Een minuut of vijf later bekroonde JO-19 speler Sjoerd Kolkman zijn opnieuw sterke invalbeurt met een fraaie schuiver in de linkerhoek en was het 3-2 voor de mannen van Jan van Setten. In het restant van de match gingen beide teams nog voor goals, maar die bleven uit waardoor de drie punten verdiend in Gameren bleven.

Door dit prima resultaat is GVV ’63 ook volgend jaar weer derdeklasser en kan het de twee resterende wedstrijden nog proberen om het puntenaantal verder uit te breiden. Om te beginnen aanstaande zaterdag bij het provinciehuis in Den Bosch tegen BLC. Een ploeg die alles zal geven om uit de na-competitie voor degradatie te blijven. Met steun van de trouwe aanhang moet een goed resultaat kunnen. Aanvang 14.30u.