Verslag GVV’63 1 – Nivo Sparta 1

1024 684 GVV'63

Op een, ondanks alle coronaperikelen, druk bevolkt en sfeervol Sportpark Maartenshof trad GVV ’63 in het strijdperk tegen buurman Nivo-Sparta uit Zaltbommel om een plaats in de volgende ronde van de KNVB districtsbeker. De thuisclub ging brutaal van start tegen de twee klassen hoger spelende gasten. De eerste kans was dan ook voor GVV ’63, maar de sterk spelende Mathijs Libbers zag zijn inzet aan de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

De Bommelaren kwamen langzaam beter in de wedstrijd en het talrijke publiek kreeg een mooie gelijk opgaande strijd voor geschoteld Beide teams waren duidelijk op zoek naar de openingstreffer. Na een halfuur spelen viel deze dan ook. Het waren de buren die op voorsprong kwamen. Een Spartaan kregen vanaf het middenveld vrije doorgang en schoot van net buiten de zestien laag in de hoek de 0-1 achter invaller-doelman Rick de Koning. Niet veel later strafte een Bommelaar een defensieve fout van de geel-zwarten af en was de 0-2 een feit. In het eerste bedrijf kwamen er aan weerskanten geen mogelijkheden meer en werd met een 0-2 tussenstand de kleedkamers opgezocht.

In de tweede helft ging GVV ’63 op zoek naar de aansluitingstreffer en was dan ook veelvuldig op de Spartaanse helft te vinden. Tot grote kansen leidden dit echter niet ondanks de grote werklust van de mannen van Denny van Geffen. Aangezien Nivo-Sparta ook op jacht ging naar goals, was ook de tweede helft het aankijken meer dan waard. De gasten rekenden hierbij op hun aanvalsleider en aanvoerder, deze had echter weinig tot niets in te brengen tegen absolute uitblinker Hidde Boersma. Toch kregen de Gamerenaren nog twee kansen op een goal. Invaller Julian Ringelberg kopte, na een goede loopactie, over. En een kopbal van Mathijs belande op de lat boven de goalie van de bezoekers. Verandering in de score kwam er niet meer en tegen half vijf maakte de uitstekend leidende, jonge arbiter Alvarez een einde aan deze boeiende en uiterst sportieve bekerwedstrijd en kon de nabeschouwing beginnen.

GVV ’63 kan terug kijken op een prima wedstrijd waarin ze durfde te voetballen tegen een sterkere opponent en vertrouwen hebben kunnen tanken voor de belangrijke pot van komende zaterdag. Dan kan er bij een overwinning thuis tegen het onberekenbare ONI uit ’s-Gravenmoer de eerste periodetitel gepakt worden. Met dezelfde spirit als in deze wedstrijd moet dat mogelijk zijn.