VERSLAG GVV63 1 – ONI 1 (4-4)

1024 683 GVV'63

Voor de laatste competitiewedstrijd in 2023 kwam ONI uit ’s-Gravenmoer naar Sportpark Maartenshof. Aangezien ook de Brabanders zich in de gevarenzone begeven waren de belangen groot in deze wedstrijd.

De bezoekers begon wat feller aan de wedstrijd en profiteerden al snel van een fout achterin bij GVV ’63; 0-1. Vrij snel hierna werd een lange trap naar voren van ONI verkeerd in geschat door de geel-zwarten en lag de 0-2 achter doelman Laurens van Brakel, na nog geen kwartier spelen.

GVV ’63 moest nu op jacht naar de aansluitingstreffer. Wat geen makkelijke opdracht was tegen de harde wind en regen in. Toch viel de 1-2 al snel toen een fraai aangesneden vrije trap van Jeffrey van der Meijden door Damian van Doesburg werd binnen gekopt. Na 25 minuten stond het zelfs alweer gelijk, met wederom Jeffrey als aangever en Damian als doelpuntenmaker.

Na een half uur kon ONI verder met 10 man toen een speler rood kreeg wegens het omver duwen van Muzzamil Ahmadzai die geel had ontvangen na een stevige overtreding op een ONI-er.  In het restant van de eerste helft werd er niet meer gescoord.

Na rust was het balbezit veelvuldig voor de elf van Pascal Rijkers, maar wisten de tien van ONI vrij eenvoudig overeind te blijven. GVV ’63 probeerde met man en macht op voorsprong te komen, maar de creativiteit ontbrak om de Brabantse muur te slechten.

Het was zelfs ONI dat tot score kwam na een snelle counter. Ondertussen werd het er op en rond het veld niet vriendelijker op, na het wegsturen van de grensrechter van ONI door de arbiter. Dat bleek voor een aantal aanhangers van ONI reden te zijn om allerlei idiote verwensingen naar de hoofden te slingeren van GVV-ers en de scheidsrechter. Hierop besloot de scheidsrechter tot een afkoelingsperiode.

In het resterende kwartier was de geest uit de fles en gebeurde er nog van alles. Daniel Bouma zorgde op aangeven van Jeffrey koppend voor 3-3. GVV ’63 rook zijn kans op meer en joeg op een voorsprong. Ondertussen moesten de Gamerenaren ook beducht blijven voor counters van de gasten. Maar het was toch GVV ’63 dat op voorsprong kwam door aanvoerder Tim de Laat. Maar zo als zo vaak dit seizoen zat het venijn weer in de staart en liet GVV ’63 de voorsprong toch uit handen glippen toen een hoge bal over Laurens heen glipte en er zo een 4-4 eindstand op het bord kwam.

Nu volgt de winterstop die eindigt als GVV ’63 thuis speelt op 20 januari 2024 tegen DESK. Het is belangrijk alles en iedereen weer op te lappen en vol voor handhaving te gaan.