VERSLAG GVV63 1 – ONI 1 (7-0)

1024 683 GVV'63

VERSLAG GVV63 1 – ONI 1

Op deze zonnige, maar frisse zaterdag ontving GVV ’63 als gasten ONI uit ’s-Gravenmoer.

Voor beide partijen een belangrijke pot. Bij winst kan de blik weer voorzichtig omhoog en bij verlies moet er weer angstig naar beneden worden gekeken.

De openingsfase was van beide kanten dan ook voorzichtig. Pas na een kwart wedstrijd kwam de boel op gang. Het was Mathijs Libbers die voor de eerste goal van deze middag zorgde. Een schot met zijn zwakke rechterbeen belande via een Brabants been in de goal en de 1-0 was een feit.

Gelijk hierna was Mathijs dicht bij zijn tweede treffer maar zijn uitstekende vrije trap werd even uitstekend door de keeper van ONI gekeerd. Niet veel later zorgde Patrick Kooijman voor de mooiste goal van deze middag door een diepe bal van achteruit keurig over de goalie van ONI te lobben en zo voor de 2-0 ruststand te zorgen.

Na de thee kwamen de gasten er niet meer aan te pas en waren de mannen van Pascal Rijkers ontketend. In nog geen twintig minuten tijd werd ONI finaal onder de voet gelopen. Nick Linnenbank tekende de 3-0 aan na een fraaie dieptepass. Mathijs knalde kort hierna de 4-0 binnen. De 5-0 kwam van de voet van Daniel Bouma na een schitterende aanval over veel schijven.

Pas na de 6-0 van het hoofd van Nick ging de Gamerse storm liggen. Na al dit fraais kwam de wedstrijd in een rustigere fase. GVV ’63 hoefde niet meer zo nodig en ONI doolde als een aangeslagen bokser over het veld en bezorgde Maikel van Tuyl een meer dan rustige middag. Vlak voor tijd bepaalde Nick de eindstand op 7-0 na andermaal een prima aanval en maakte arbiter De Winter uit Zaltbommel een einde aan deze sportieve en van Gamerse zijde uitstekende wedstrijd.

Door deze zevenklapper kunnen de geel-zwarten weer voorzichtig omhoog kijken en met vertrouwen naar de eerst volgende competitiewedstrijd toe werken. Deze is op zaterdag 13 mei om 14.30u in Eethen tegen koploper GDC. Als er hetzelfde spel als tegen ONI op de mat gelegd kan worden is een stunt tegen de lijstaanvoerder mogelijk. Hopelijk zullen er veel GVV-ers aanwezig zijn om hun ploeg te steunen.