Verslag GVV’63 1 – ONI 1

1024 683 GVV'63

Op deze kille zaterdag stond voor GVV ’63 de achtste competitiewedstrijd op de rol. Deze wedstrijd was tevens de laatste van de eerste periode die bij winst sowieso voor de Gamerenaren zou zijn.  Tegenstander deze middag was het onberekenbare ONI uit ’s-Gravenmoer.

Onder het toeziend oog van de keurig op het terras zittende aanhang begonnen de elf van Denny van Geffen een tikkeltje zenuwachtig aan de match. Het eerste kansje was dan ook voor de gasten. Toch was het GVV ’63 dat na tien minuten de leiding nam door een goal van de ijverige Nick Linnenbank die de geblokte doelman van ONI verschalkte met een schuiver in rechterhoek. Lang genieten van de voorsprong was er echter niet bij voor GVV ’63. Al snel moest doelman Maikel van Tuyl zich geblesseerd laten vervangen door Rick de Koning, en deze stond koud onder de lat toen ONI de 1-1 binnen schoof.

GVV ’63 herpakte zich vrij snel en na een kwart wedstrijd ging Jeffrey van der Meijden alleen op de goal van ONI af, maakte geen fout en zette zijn team opnieuw op voorsprong. Toen Michel Kooijman niet veel later door de Brabantse defensie slalomde en Jeffrey van dichtbij de 3-1 binnen knalde leek de wedstrijd gespeeld. Leek, want nog voor rust bracht ONI de spanning terug door vrij eenvoudig voor 3-2 te zorgen.

Gelijk na rust kwam ONI zelfs weer op gelijke hoogte toen een van richting veranderde bal 3-3 betekende. Dit was voor GVV ’63 het sein om vol gas te geven en te gaan voor de volle winst. De 4-3 liet dan ook niet lang op zich wachten. Daniel Bouma zorgde hiervoor door een knappe actie van Michel prima af te ronden.

Het verzet van de  sportieve Brabanders was hiermee gebroken en de geel-zwarten wilden en kregen ook meer goals. Uitblinker Michel volleerde fraai de 5-3 binnen, werd even later onrechtmatig gestuit binnen de beruchte lijnen en zag Jeffrey vanaf de stip zijn derde en voor GVV ’63 de zesde treffer scoren.  Voor GVV ’63 was de buit binnen en het een kwestie van uitspelen en  proberen de score verder uit te bouwen. Dit lukte Daniel die, na opnieuw voorbereidend werk van Michel, voor de 7-3 eindstand zorgde.

Door deze doelpuntrijke overwinning pakt GVV ’63 de eerste periodetitel en weet zich in ieder geval verzekerd van een plek in de na-competitie aan het eind van het seizoen. Maar met nu al vier punten voorsprong op de concurrentie zullen de ambities van de geel-zwarten verder reiken dan alleen de na-competitie.

Komende zaterdag reizen de kersverse periodekampioenen af naar Sprang-Capelle om het aldaar op te nemen tegen NEO ’25. Van onderschatting zal geen spraken zijn, want de Tricolores scoren vlot en hebben defensief het hun zaakjes goed voor elkaar. Voor GVV ’63 is het zaak om met de juiste instelling de strijd aan te gaan en alleen genoegen te nemen met een driepunter.