VERSLAG GVV’63 1 – SCO 1 (4-1)

1024 683 GVV'63

Onder zomerse omstandigheden ontving GVV ’63 op Sportpark Maartenshof het Brabantse SCO uit Oosterhout. Voor de thuisclub een volslagen onbekende tegenstander die de competitie begonnen was met een klinkende 5-2 overwinning op mede-promovendus OSS ’20.

  

In de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen namen de geel-zwarten gelijk het initiatief, kregen via aanvoerder Stefan Blom gelijk een goede kopkans die net overging. Toch kwam GVV ’63 vrij snel hierna op voorsprong toen Jeffrey van der Meijden op technisch fraaie wijze de bal achter de keeper van SCO werkte na voorbereidend werk van Daniel Bouma.

   

De bezoekers lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en verschenen regelmatig gevaarlijk voor de goal van Rowan Verheij. Na een kwart wedstrijd viel dan ook de gelijkmaker. GVV ’63 had het even moeilijk en zagen de bezoekers ook nog het aluminium boven Rowan raken. Toen de mannen van Pascal Rijkers van de schrik bekomen waren rechtten zijn hun rug en ging op zoek naar een nieuwe voorsprong. Er kwamen ook mogelijkheden, maar die bleven vooralsnog onbenut. De geel-zwarten gingen echter toch de rust in met een 2-1 voorsprong. Van af de rechterkant zette Muzamil Ahmadzai laag voor en was het Patrick Kooijman die, na twee lepe overstapjes, op schitterende wijze de 2-1 ruststand in de kruising schoot.

   

In het tweede bedrijf greep SCO gelijk het initiatief om de gelijkmaker te forceren. GVV ’63 was hier niet bijster van onder de indruk en kon de Brabantse dadendrang vrij eenvoudig beteugelen. Sterker nog, het waren de Gamerenaren die als eerste scoorden na de thee. Daniel rondde beheerst een pass van de sterk ingevallen Julian Ringelberg af en 3-1 was daar.

   

Niet veel later counterde GVV ’63 fraai naar 4-1. Het was opnieuw Julian die de assist gaf die dit keer keurig werd afgerond door Jeffrey, die zijn tweede van deze middag liet aantekenen. In het restant van de wedstrijd gebeurde niet al teveel meer. De bezoekers probeerden het nog wel, maar zonder overtuiging. En GVV ’63 had wellicht de score nog op kunnen voeren, maar was dik tevreden met deze uitstekende 4-1 overwinning die op basis van inzet en wil om te winnen een prima collectieve prestatie mag worden genoemd. Complimenten ook voor de zeer goed leidende arbiter Heuvelmans.

Wanneer er volgende week hetzelfde gebracht kan worden moet een goed resultaat andermaal mogelijk zijn als GVV “63 de Waal over moet naar Heukelum. Van onderschatting mag echter beslist geen sprake zijn want na de degradatie van afgelopen seizoen wil Heukelum het verloren terrein zo snel mogelijk herwinnen. Om  14.30u is de aftrap.