Verslag GVV63 1 – Sparta 30 1 (3-1)

1024 683 GVV'63

Sparta 30 uit Andel was de vierde opponent van GVV ’63 in dit nog prille seizoen. De Brabanders waren nog ongeslagen en voor de Gamerenaren was het zaak om drie punten bij te schrijven om zo in de top van de ranglijst te blijven.

Dat de mannen van Pascal Rijkers die boodschap goed begrepen hadden was van af het eerste fluitsignaal van de goed leidende arbiter Pekaar duidelijk. Sparta ’30 werd gelijk vast gezet op eigen helft en verscheen slechts sporadisch voor de goal van invaller-doelman Rowan Verheij, die dan ook niets te duchten had van de Brabantse voorwaartsen.

GVV ’63 kreeg in het eerste half uur dan ook kans op kans om op een royale voorsprong te komen maar de nauwkeurigheid voor de goal ontbrak en als die er wel was bleek de doelman van de bezoekers een sta-in-de-weg die met het nodige kunst- en vliegwerk zijn doel schoon hield. De laatste tien minuten voor rust kroop Sparta ’30 wat meer uit zijn schulp zonder tot kansen te komen. Derhalve stond bij rust de brilstand op het scorebord.

GVV ’63 kwam niet zo denderend uit de kleedkamer en moest dan ook toe zien dat de gasten brutaal het heft in handen gingen nemen. Het was dan ook Sparta ’30 dat na een kwartier in het tweede bedrijf van af de penaltystip op voorsprong kwam.

Blijkbaar werkte deze achterstand voor de geel-zwarten als doping want zij rechtten de rug’, gingen verbeten op zoek naar de 1-1. Met nog een kwart wedstrijd te gaan viel deze dan ook toen invaller Patrick Kooijman een fraaie aanval omzette in de gelijkmaker.

De Gamernaren wilden nu meer en kregen dat ook toen opnieuw Patrick scoorde. Van een meter of veertig verraste hij de goalie van de Brabanders met een beauty van een doelpunt en de verdiende voorsprong voor GVV ’63 was daar. Om aan alle onzekerheid een eind te maken was het wederom een invaller die scoorde.

Jeffrey van der Meijden nam van af rechts een vrije trap en Richan Kreling zorgde met het hoofd, wellicht voor het eerst in zin loopbaan, voor de bevrijdende 3-1 eindstand.

Door deze meer dan verdiende overwinning nestelt GVV ’63 zich op een mooie tweede plaats in 3E. De komende twee weken hoeft GVV ’63 in competitieverband niet in actie te komen.

De eerste volgende competitiewedstrijd is op zaterdag 5 november als er om 15.00u wordt afgetrapt in Kaatsheuvel. Tegenstander is dan DESK, een promovendus om rekening mee te houden. Hopelijk weten veel GVV-ers de weg te vinden Sportpark Eijkendijk en kan GVV ’63 een mooi vervolg geven aan de goede start van de competitie.