VERSLAG GVV’63 1 – SPARTA’30 1 (3-3)

1024 683 GVV'63

Op deze frisse zaterdag ontving GVV ’63, de nummer 3, de nummer 2 van de ranglijst Sparta ’30 uit Andel. De gasten uit Brabant begonnen duidelijk  scherper aan de wedstrijd dan de thuisclub. Defensief geklungel van GVV ’63 werd door Sparta ’30 vakkundig afgestraft met als gevolg dat het na tien minuten al 0-2 stond voor de bezoekers.

GVV ’63 had wel wat tijd nodig om deze dreun te verwerken en mocht in zijn handen knijpen dat de Spartanen de kansen om de voorsprong uit te breiden lieten liggen. De mannen van Pascal Rijkers wisten hier bitter weinig tegenover te stellen en de goalie van Sparta ’30 had dan ook weinig te doen de eerste helft. Toch wist GVV ’63 vlak voor de rust de aansluitingstreffer te produceren. De ijverige Daniel Bouma bediende in de 44e minuut Patrick Kooijman die keurig achter de bal bleef en eenvoudig voor de 1-2 ruststand zorgde.

Na de kantwisseling gingen de Gamerenaren op jacht naar de gelijkmaker maar kregen al na vijf minuten het deksel op de neus toen Sparta ’30 uit een corner de marge weer op twee bracht. De geel-zwarten lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en antwoordde al vrij snel met opnieuw een aansluitingstreffer. Het was Julian die beheerst en zuiver voor 2-3 zorgde.

Het laatste half uur speelde het spel zich hoofdzakelijk af op de helft van de Spartanen. Al moest GVV ’63 alert blijven voor counters van Sparta ’30. Vijf minuten voor tijd kreeg GVV ’63 loon naar werken. Een schot van Patrick belandde op de paal en verdween via het been van invaller Richan Kreling over de Andelse doelman met een boog in de goal; 3-3 het enthousiast vlaggen van de Spartaanse assistent ten spijt. In de resterende speeltijd kwam er geen verandering meer in de score.

Na deze zwaar bevochten puntendeling dient de eerst volgende competitiewedstrijd zich aan op zaterdag 28 oktober. Om 14.30u gaat GVV ’63 dan in Nieuwendijk de strijd aan met het ambitieuze Altena. Scherpte is dan van begin af aan een vereiste om tot een goed resultaat te komen.