VERSLAG GVV’63 1 – SV CAPELLE 1 (3-1)

1024 683 GVV'63

Hekkensluiter sv Capelle moest GVV ’63 na een mindere periode eindelijk weer eens drie punten opleveren om daardoor de weg omhoog weer in te slaan. De elf van Pascal Rijkers waren zich hier duidelijk goed van door drongen en drukte van af het eerste fluitsignaal, van de goed leidende arbiter IJzerman, de Brabanders terug op eigen helft.

   

Het wachten was dan ook op de openingstreffer van de thuisclub. Deze viel dan ook na een kwartier spelen. Nick Linnenbank ronde koeltjes een uitstekende aanval met hoofdrollen voor Julian Ringelberg en Tim de Laat af.  GVV ’63 wilde meer en kreeg ook meer toen de sterk spelende Damian van Doesburg de 2-0 binnen kopte na een prima hoekschop van aanvoerder Tim. Ondertussen had GVV ’63 weinig te duchten van Capelle en was het wachten wanneer GVV ’63 de wedstrijd definitief in het slot zou gooien. Voor rust lukte dit echter niet en met een 2-0 ruststand werden dan ook de warme kleedkamers opgezocht.

   

Na de kantwisseling bleef GVV ’63 de bovenliggende partij en had doelman Rowan Verheij weinig werk te verrichtten. Na een uur spelen kwamen de geel-zwarten op 3-0. Ronald van Wijk werd binnen de zestien onderuit gelopen door een Capellenaar, met als logisch gevolg een penalty. Nick schoof beheerst van elf meter de 3-0 achter de boze doelman van Capelle en de wedstrijd leek dan ook gelopen.

   

Toch kwamen vrij snel hierna de gasten op 3-1 na een goal uit een corner die door de Gamerenaren niet goed werd verwerkt. Na dit doelpunt verzandde de partij in een rommelpot waar met de beste wil van de wereld geen touw meer aan vast te knopen was. Gescoord werd er niet meer waardoor GVV ’63 na lange tijd weer drie punten bij kon schrijven na deze verdiende overwinning.

  

Volgende week zaterdag gaat GVV ’63 op bezoek bij Sparta ’30 in Andel. Als de GVV-ers weer mee willen doen om de bovenste plaatsen is een zege tegen deze naaste concurrent noodzakelijk. Met de juiste instelling en steun van Gamerse supporters moet een driepunter mogelijk zijn. Aftrap is om 14.30u.